Το 2023 Nissan Z GT4 είναι έτοιμο να βγει στην πίστα

1
Το 2023 Nissan Z GT4 είναι έτοιμο να βγει στην πίστα

Το Nissan Z του 2023 είναι ακόμα αρκετά φρέσκο ​​στο έδαφος, αλλά, όπως και με τους προκατόχους του, η Nissan έχει ήδη σχέδια να το αγωνιστεί. Υπήρχαν εδώ και καιρό φήμες ότι θα κυκλοφορούσε μια έκδοση GT4, αλλά τώρα η Nissan αποκάλυψε επιτέλους το αυτοκίνητο.

Το Nissan Z GT4 αναπτύχθηκε από τη Nissan Motorsports (Nismo) στην Ιαπωνία. Σε αντίθεση με ορισμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα που είναι απλώς κελύφη από υαλοβάμβακα πάνω από ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο σωλήνων, το Z συμμορφώνεται με τους παγκόσμιους κανόνες GT4. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται στο πραγματικό αυτοκίνητο δρόμου, αλλά παραδίδεται ως σώμα σε λευκό σε ομάδες αγώνων. Μια δοκιμαστική είσοδος έχει ήδη μπει στους ρυθμούς της στο Fuji 24 Hours, τον Ιούνιο, καθώς και στη σειρά αντοχής Super Taikyu της Ιαπωνίας.

Η Nissan κρατά τη μαμά για τις λεπτομέρειες, αλλά λέει ότι έχει ρυθμίσει τον κινητήρα VR30DDTT V6 με διπλό τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και 350 lb-ft ροπής σε μορφή δρόμου. Το πλαίσιο και η ανάρτηση έχουν επεξεργαστεί επίσης, πιθανότατα με τροποποιήσεις ακαμψίας της δομής και ανάρτηση που κροταλίζει τη σπονδυλική στήλη. Η Nissan λέει ότι το πιλοτήριο είναι εγγυημένο ότι λειτουργεί για οδηγούς όλων των τύπων και από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ένα κλουβί ασφαλείας.

Οπτικά, το Z GT4 διακρίνεται από δύο μεγάλους αεραγωγούς ψύξης στο καπό, καθώς και από τους πείρους της κουκούλας στις γωνίες. Η μπροστινή μάσκα είναι πλέον σχέδιο δικτυωτών που καλύπτει όλο το άνοιγμα. Ο μπροστινός διαχωριστής και τα καναντέρ στις γωνίες το καθιστούν ένα μηχάνημα με σκοπιμότητα, ενώ ένα πίσω φτερό και ένα κεντρικό φως φρένων LED στο κολάρο για να στρογγυλεύουν προς τα πίσω.

Η τιμολόγηση δεν έχει αναφερθεί, αλλά για παράδειγμα το αγωνιστικό αυτοκίνητο Toyota Supra GT4 κοστίζει περίπου 205.000 δολάρια. Η Nissan λέει ότι θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες στην Έκθεση SEMA στο Λας Βέγκας, το πρόγραμμα για τις 1-4 Νοεμβρίου. Οι παραδόσεις ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ελπίζουμε ότι σύντομα μετά θα το δούμε να έρχεται αντιμέτωπο με τις εκδόσεις GT4 των Supra, Mustang, Cayman 718 και BMW M4.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τη Nissan είναι μια έκφραση του πάθους και της ασυναγώνιστης τεχνογνωσίας μας. Το Nissan Z συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ως ένα συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο που συναρπάζει τους οδηγούς με τη δυναμική του οδήγησης και το ευέλικτο σύστημα μετάδοσης κίνησης», δήλωσε ο COO της Nissan Ashwani Gupta. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το Nissan Z της κατηγορίας GT4, έτοιμο για πίστα, θα είναι έτοιμο να γράψει άλλο ένα κεφάλαιο στην κληρονομιά ταχύτητας του Nissan Z για 50 και πλέον χρόνια».

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply