Το 2023 Polestar 3 SUV θα είναι πιο ισχυρό από μια Porsche Taycan

0
Το 2023 Polestar 3 SUV θα είναι πιο ισχυρό από μια Porsche Taycan

ο Polestar 3 Το SUV θα έχει τον αντίπαλο της Tesla όταν κάνει το ντεμπούτο του στις 13 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα παράγει 380 kW της εξουσίας και 910 Nm της ροπής με το προαιρετικό Performance Pack. Παρόμοια ισχύς εξόδου με την Porsche Taycan 4S (390 kW σε overboost) και παρόμοια απόδοση ροπής με την Taycan Turbo (850 Nm με overboost).

Στο λανσάρισμα, το Polestar 3 θα προσφέρεται μόνο σε τετρακίνηση με διπλό κινητήρα. Η Polestar λέει ότι είναι μεροληπτικό προς τα πίσω, με σύστημα torque vectoring στον πίσω άξονα χάρη σε ένα σύστημα διπλού συμπλέκτη στον ηλεκτροκινητήρα.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί αερανάρτηση διπλού θαλάμου και προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες στάνταρ. Οι αποσβεστήρες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητα μεταξύ άνεσης ή σταθερών ρυθμίσεων.

Υπό το δέρμα, το Polestar 3 θα κατασκευαστεί σε μια έκδοση της νέας ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής που θα υποστηρίξει το επερχόμενο SUV Volvo EX90.

Το μεγάλο SUV θα έρθει αντιμέτωπο με τα BMW iX και Mercedes-Benz EQE SUV όταν λανσαριστεί και πρόκειται να ηγηθεί της μάρκας Polestar στις ΗΠΑ. Θα κατασκευαστεί στην Κίνα και τις ΗΠΑ, με την παραγωγή να ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Η Polestar στοχεύει σε περισσότερα από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο δοκιμών WLTP από το σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο κινητήρα. το μεγαλύτερης εμβέλειας iX θα κάνει έως και 620 χλμ.

Η μάρκα επιβεβαίωσε ότι θα διαθέτει αισθητήρα LiDAR και επεξεργασία NVIDIA για να προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

Η Αυστραλία θεωρείται σημαντική αγορά εκκίνησης για την Polestar και αναμένουμε πλήρως ότι το 3 θα παραχθεί για την αγορά μας με δεξιοτίμονο.

Η Polestar έχει τολμηρά σχέδια επέκτασης. Θέλει να λανσάρει ένα νέο κάθε χρόνο από τώρα έως το 2024 και θα επεκταθεί σε 30 αγορές έως το 2030. Επίσης, σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της από 29.000 ετησίως σε 290.000 ετησίως έως το 2025.

Πέρα από το Polestar 2 sedan και το Polestar 3 SUV, η εταιρεία διαθέτει το Polestar 5 του 2024, ένα premium GT εμπνευσμένο από το 2020 Precept concept.

Η Polestar είναι μια εταιρεία κοινοπραξίας με έδρα τη Σουηδία που διευθύνεται από τη Volvo και την κινεζική μητρική της Geely Holding, και νωρίτερα φέτος εισήχθη στο NASDAQ μετά από IPO SPAC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Everything Polestar 3

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply