Το Apollo GT ήταν μια αμερικανική απόπειρα για ένα ευρωπαϊκό σπορ αυτοκίνητο

0
Το Apollo GT ήταν μια αμερικανική απόπειρα για ένα ευρωπαϊκό σπορ αυτοκίνητο

Το Apollo GT του 1964 ήταν ένα από τα πολλά σπορ αυτοκίνητα μικρής παρτίδας που γρήγορα έσβησαν στην αφάνεια. Αλλά αυτό το τελευταίο επεισόδιο του “Jay Leno’s Garage” παρέχει την πλήρη ιστορία, με σχόλια από τον Kurt Brakhage, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που εμφανίζεται στο βίντεο, και τον Robb Northrup, συγγραφέα του βιβλίου “Apollo GT: The American Ferrari”.

Το Apollo GT ήταν το πνευματικό τέκνο του Milton Brown, ο οποίος, παρόλο που ήταν μόλις στα 20 του, αποφάσισε να ιδρύσει μια εταιρεία αυτοκινήτων. Ένας επενδυτής αρχικά πρότεινε στην εταιρεία να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο προαστιακού, αλλά μετά από περιοδεία σε ιταλικά εργοστάσια αυτοκινήτων στο μήνα του μέλιτος, ο Μπράουν δήλωσε ότι θα κατασκεύαζε «την αμερικανική Ferrari», εξηγεί η Northup στο βίντεο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που το Apollo GT έχει μεγάλη ομοιότητα με τις Ferrari εποχής.

1964 Apollo GT στο γκαράζ του Jay Leno

Ο Brown συνδύασε ένα Buick V-8 από αλουμίνιο 215 κυβικών ιντσών 225 ίππων με αμάξωμα κατασκευής αμαξώματος, δίνοντας στο Apollo GT ευρωπαϊκό στυλ με την ευκολία συντήρησης ενός αμερικανικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Ήταν παρόμοια με τη φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε για το Shelby Cobra και ορισμένα αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής όπως το Monteverdi High Speed ​​375S και το Bizzarrini 5300 GT.

Ο Μπράουν, ο οποίος είχε πτυχίο μηχανικού και εργάστηκε για λίγο ως σχεδιαστής και οδηγός δοκιμών για τον κατασκευαστή αγώνων αυτοκινήτων Emeryson, σχεδίασε ο ίδιος το πλαίσιο. Χρησιμοποίησε μερικά εξαρτήματα εκτός του ράφι εκτός από τον κινητήρα, όπως φρένα τυμπάνου με πτερύγια Buick και ένα χειροκίνητο κιβώτιο 4 ταχυτήτων Borg-Warner.

Τα σώματα κατασκευάστηκαν στην Ιταλία μέσω μιας περίπλοκης επιχειρηματικής συμφωνίας. Η Apollo συμφώνησε με την Intermeccanica, η οποία ανέθεσε την εργασία σε υπεργολαβία σε έναν κατασκευαστή αμαξών, ο οποίος με τη σειρά του διένειμε το έργο σε μεμονωμένους τεχνίτες.

Κατασκευάστηκαν δύο πρωτότυπα με αμάξωμα αλουμινίου —ένα διθέσιο και ένα 2+2—, ακολουθούμενα από μια σειρά παραγωγής 76 κουπέ και 11 κάμπριο. Η τιμή ξεκίνησε από περίπου 6.500 δολάρια για το κουπέ και 7.400 δολάρια για το κάμπριο. Αυτά ήταν σημαντικά ποσά εκείνη την εποχή, αλλά όχι αρκετά για να κάνουν το Apollo GT κερδοφόρο. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη αρχικής χρηματοδότησης του Apollo, σήμαινε ότι η εταιρεία δεν κράτησε πολύ. Περίπου 55 αυτοκίνητα πιστεύεται ότι σώζονται σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να δείτε ένα Apollo GT στο δρόμο σήμερα. Αξίζει λοιπόν σίγουρα να παρακολουθήσετε το πλήρες βίντεο για να δείτε αυτό το παράδειγμα στους δρόμους του Λος Άντζελες και να ακούσετε το Buick V-8 να κάνει την καλύτερη εντύπωση από τη Ferrari V-12.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply