Το Audi RS Q E-Tron E2 είναι ελαφρύτερο, πιο κομψό, έτοιμο για Ντακάρ

1
Το Audi RS Q E-Tron E2 είναι ελαφρύτερο, πιο κομψό, έτοιμο για Ντακάρ

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του υβριδικού της σειράς RS Q E-Tron, η Audi έχει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μοντέλο έτοιμο για εκδηλώσεις ράλι. Μέρος του επανασχεδιασμού είναι η συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς, αλλά πολλές από τις αλλαγές αφορούν βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα. Όλα ονομάζονται RS Q E-Tron E2, παρόμοια με το πώς το Audi Sport Quattro του τελευταίου Group B είχε το επίθημα S2.

Ο σχεδιασμός είναι ο πιο προφανής τομέας που έχει αλλάξει και η Audi σημειώνει ότι κάθε εξωτερικός πίνακας είναι νέος. Είναι λίγο μακρύτερο και φαρδύτερο και η καμπίνα είναι επίσης αρκετά πιο φαρδιά. Αυτά οφείλονται κυρίως στους νέους κανονισμούς. Αλλά το σώμα έχει 15% λιγότερη αντίσταση από το παλιό. Πολλά από αυτά οφείλονται στο κάτω μέρος του οχήματος, το οποίο τώρα στενεύει εμπρός και πίσω μεταξύ των τροχών. Επίσης, ενώ οι κανονισμοί έχουν πλέον 100 κιλά υψηλότερη απαίτηση ελάχιστου βάρους, το E2 είναι ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, καθώς ήταν ακόμη πιο βαρύ από το νέο ελάχιστο βάρος. Η Audi σημείωσε ότι το αμάξωμα είναι επίσης σχεδιασμένο να έχει πιο εύκολα αφαιρούμενα πάνελ για σέρβις και τροχούς που είναι ευκολότεροι στο χειρισμό.

Η Audi δεν έδωσε προδιαγραφές ισχύος, αλλά το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοια με το παλιό RS Q E-Tron. Διαθέτει κινητήρα αερίου για γεννήτρια, υψηλής τάσης μπαταρία, και ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρες που κινούν τους τροχούς. Η Audi έχει προσαρμόσει τη διαχείριση ενέργειας και έχει εργαστεί για την απόδοση. Διαθέτει ένα νέο σύστημα κλιματισμού που λειτουργεί κατά διαστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και για την αποφυγή ενός προβλήματος που είχε η ομάδα με το ψυκτικό υγρό κατάψυξης. Και αυτό το πιο αεροδυναμικό σώμα βελτιώνει επίσης την απόδοση.

Το off-roader θα αγωνιστεί στο Ράλι Μαρόκου 2022 και στο Ράλι Ντακάρ 2023.

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply