Το Fiat 500e με προορισμό τις ΗΠΑ δημιουργεί την εντυπωσιακή έκδοση Abarth με 153 ίππους

1
Το Fiat 500e με προορισμό τις ΗΠΑ δημιουργεί την εντυπωσιακή έκδοση Abarth με 153 ίππους

Μια επανασχεδιασμένη ηλεκτρική καταπακτή Fiat 500e κατευθύνεται στους εκθεσιακούς χώρους των ΗΠΑ στις αρχές του 2024 και μπορεί να προσφέρει μια εντυπωσιακή ναυαρχίδα Abarth όταν φτάσει.

Το νέο 500e Abarth αποκαλύφθηκε την Τρίτη και πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος σε αγορές όπου το τελευταίο 500e είναι ήδη διαθέσιμο. Αποκαλύφθηκε με ένα μόνο σύστημα μετάδοσης κίνησης: έναν ηλεκτροκινητήρα 153 ίππων που κινεί τους μπροστινούς τροχούς.

Οι ισχυρισμοί απόδοσης περιλαμβάνουν επιτάχυνση 0-62 mph σε επτά δευτερόλεπτα, η οποία είναι περίπου δύο δευτερόλεπτα γρηγορότερη από το stock 500e με 117 hp στην πιο ισχυρή του μορφή. Δεν αναφέρθηκε η τελική ταχύτητα.

Νέο Fiat 500e Abarth

Ίσως αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι η γροθιά μεσαίας κατηγορίας του 500e Abarth. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πιο γρήγορο από το παλαιότερο 500 Abarth 695 που κινείται με φυσικό αέριο, το οποίο διαθέτει 177 ίππους, σύμφωνα με τη Fiat. Η εταιρεία είπε ότι η επιτάχυνση 12-25 και 37-62 mph είναι και τα δύο περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα στο 500e Abarth και ένας γύρος της πίστας δοκιμών Balocco της μητρικής εταιρείας Stellantis έδωσε επίσης ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο χρόνο για το EV.

Ο χειρισμός έχει επίσης βελτιωθεί χάρη στο μεγαλύτερο αποτύπωμα και το χαμηλότερο κέντρο βάρους της τελευταίας πλατφόρμας 500e. Το όχημα έχει περίπου 2,4 ίντσες μακρύτερο και 2,4 ίντσες φαρδύτερο από το μοντέλο που κινείται με φυσικό αέριο. Το μεταξόνιο έχει επίσης τεντωθεί κατά 0,8 ίντσες.

Η μπαταρία είναι μονάδα 42 kwh. Αν και δεν δόθηκε εκτίμηση της αυτονομίας, η Fiat είπε ότι ένας φορτιστής 85 kw θα επιτρέψει την προσθήκη 25 μιλίων σε πέντε λεπτά φόρτισης. Η φόρτιση από 10-80% θα είναι επίσης δυνατή σε περίπου 35 λεπτά.

Νέο Fiat 500e Abarth

Νέο Fiat 500e Abarth

Για να μεγιστοποιήσουν την αυτονομία, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μια λειτουργία Turismo που μειώνει ελαφρά την ισχύ και τη ροπή και προσφέρει πλήρη αναγεννητική πέδηση που επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ. Η λειτουργία Scorpion Street που έχει σχεδιαστεί για αστική χρήση προσφέρει επίσης οδήγηση με ένα πεντάλ, αλλά με ισχύ και ροπή στα μέγιστα επίπεδα. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Track όπου η απόδοση μεγιστοποιείται σε όλους τους τομείς.

Εξωτερικά, το όχημα διαθέτει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της Abarth, όπως αεροτομή τοποθετημένη στην οροφή, αναβαθμισμένους τροχούς, ελαστικά και φρένα, καθώς και σπορ σχεδίαση για τη μάσκα της μπροστινής εισαγωγής. Στο εσωτερικό, το Abarth διαθέτει όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά του 500e, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης infotainment 10,25 ιντσών με γραφικά μοναδικά για το μοντέλο Abarth. Υπάρχει επίσης τιμόνι και πεντάλ με το λογότυπο του σκορπιού της Abarth.

Όταν ρωτήθηκε, ένας εκπρόσωπος της Fiat είπε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην κυκλοφορία του κανονικού 500e στις ΗΠΑ, αν και δεν απέκλεισε το 500e Abarth να έρθει εδώ. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Fiat κυκλοφορεί με επιπλέον μοντέρνα μοντέλα Abarth. Ο Olivier Francois, ο οποίος ηγείται τόσο της Fiat όσο και της Abarth, άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει να υπάρχουν περισσότερα από ένα μοντέλα Abarth προς πώληση ανά πάσα στιγμή. Μια πιθανότητα για ένα δεύτερο Abarth είναι μια καυτή έκδοση ενός μελλοντικού ηλεκτρικού Fiat 500X.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply