Το “Last Call” Dodge Challenger τιμά το Black Ghost του Ντιτρόιτ

0
Το “Last Call” Dodge Challenger τιμά το Black Ghost του Ντιτρόιτ

Αν ταξιδεύατε τακτικά στη διάσημη λεωφόρο Woodward του Ντιτρόιτ αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, μπορεί να έχετε δει ένα μαύρο Dodge Challenger R/T SE του 1970 με οροφή βινυλίου τύπου gator, να τρέχει μακριά από τα φώτα, με το 426 Hemi να βρυχάται.

Το αυτοκίνητο, που ανήκε στον αστυνομικό του Ντιτρόιτ Γκόντφρεϊ Κουάλς, έγινε θρύλος γνωστός ως Μαύρο Φάντασμα: δεν θα κολλούσε ποτέ για πολύ και θα εξαφανιζόταν για μήνες κάθε φορά. Το 2020, το Black Ghost, που εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια Qualls, κέρδισε μια θέση στο National Historic Vehicle Register.

Τώρα η Dodge τίμησε το αυτοκίνητο με την προτελευταία ειδική έκδοση Last Call. Τα αυτοκίνητα Dodge Challenger και Charger και η γκάμα των κινητήρων V-8 τους θα εξαφανιστούν μετά το 2023 και η Dodge γιορτάζει με επτά ειδικά μοντέλα Last Call κατασκευασμένα σε περιορισμένο αριθμό. Το μοντέλο Last Call που τιμά το αυτοκίνητο της Qualls βασίζεται στο 2023 Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody. Ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος Hellcat V-8 6,2 λίτρων τροφοδοτεί το αυτοκίνητο, με ισχύ 807 ίππων, 10 ίππους από το απόθεμα.

2023 Dodge Challenger Black Ghost

Θα κατασκευαστούν συνολικά 300 παραδείγματα, όλα στο ίδιο Pitch Black εξωτερικό και με βινύλιο οροφής σε στυλ gator. Τα αυτοκίνητα θα έρχονται επίσης με μαύρα σήματα, μαύρες δαγκάνες φρένων, μαύρες καρφίτσες κουκούλας και ζάντες Satin Carbon Warp Speed ​​20×11 ιντσών. Οι εσωτερικοί χώροι θα διαθέτουν ένα μείγμα από Alcantara, δέρμα και σουέντ Dynamica, καθώς και ένα ειδικό σήμα στον πίνακα οργάνων με το σενάριο «Black Ghost».

Άλλα αυτοκίνητα της συλλογής Last Call περιλαμβάνουν τα Challenger Shakedown, Charger Super Bee, Challenger and Charger Scat Pack Swinger και Charger King Daytona. Το έβδομο και τελευταίο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση SEMA 2022 που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου. Τα βιβλία παραγγελιών για τα αυτοκίνητα θα ανοίξουν αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Ακόμα κι αν χάσετε ένα από τα αυτοκίνητα της Τελευταίας Κλήσης, όλα τα μοντέλα Challenger και Charger του 2023 θα διαθέτουν ειδικά καλούδια που τα υποδηλώνουν ως τα τελευταία στο είδος τους. Αν και αυτό θα διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, όλα θα συνοδεύονται από μια αναμνηστική πλακέτα κάτω από την κουκούλα που θα φέρει τα σενάρια “Last Call”, “Designed in Auburn Hills” και “Assembled in Brampton”. Οι δημοφιλείς επιλογές χρωμάτων θα επιστρέψουν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των B5 Blue, Plum Crazy και Sublime.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply