Το Lucid πειράζει πιο γρήγορα, τρικινητήριο Air EV

0
Το Lucid πειράζει πιο γρήγορα, τρικινητήριο Air EV

Εκκίνηση ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ Lucid Motors έχει πειράξει μια νέα παραλλαγή του Tesla Model S-ανταγωνιστή Αέρας πολυτελές σεντάν που αναμένεται να έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Αυτή η νέα παραλλαγή Lucid Air πρόκειται να παρουσιαστεί στο The Quail στις 19 Αυγούστου ως μέρος της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey στην Καλιφόρνια.

Μια υψηλών επιδόσεων έκδοση τριών κινητήρων του Lucid Air βρίσκεται στα σκαριά εδώ και χρόνια και μόλις κυκλοφορήσει θα φέρει τον αγώνα στο Tri-motor Tesla Model S Plaid.

Προηγούμενες αναφορές στο εξωτερικό έδειξαν ότι το σύστημα μετάδοσης κίνησης του τρικινητήρα Air θα κάνει το ντεμπούτο του νέου πίσω άξονα με διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής ισχύος άνω των 1000 kW.

Σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα μπροστινό ηλεκτρικό κινητήρα, ο τρίκινητήρας Air θα μπορούσε να παράγει πάνω από 1200 kW. Αυτό θα μπορούσε να το δει να περνάει από το Tesla Model S Plaid στη λωρίδα έλξης.

Η Tesla ισχυρίζεται ότι ο χρόνος επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα είναι 2,1 δευτερόλεπτα για το Plaid, αν και με αφαίρεση της κυκλοφορίας.

Η Lucid ανέβασε τώρα μια σειρά από teaser για αυτήν την επερχόμενη παραλλαγή Air με όχι πολύ λεπτά μηνύματα που επικεντρώνονται γύρω από το νούμερο τρία.

Το πιο πρόσφατο teaser είναι ένα σύντομο βρόχο βίντεο που δείχνει τρία κυλινδρικά αντικείμενα που φαίνεται να αποτελούν μέρος ενός ηλεκτρικού κινητήρα που περιφέρονται το ένα γύρω από το άλλο.

Το βίντεο έχει λεζάντα “Three is a magic number” και βασίζεται σε μια προηγούμενη εικόνα που δείχνει το προσωπικό του εργοστασίου Lucid’s Arizona να κρατά ψηλά τα τρία δάχτυλά του.

Επί του παρόντος, η σειρά Lucid Air αποτελείται από τα μονοκινητήρια πισωκίνητα Pure και διπλής κίνησης σε όλους τους τροχούς Touring, Grand Touring και Grand Touring Performance.

Το Grand Touring Performance έχει συνολική ισχύ συστήματος 783 kW, με ισχυρό χρόνο 0-60 mph (0-96km/h) 2,6 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 718km σύμφωνα με τις δοκιμές EPA.

Το Grand Touring παράγει 611 kW και προσφέρει έως και 830 km αυτονομίας EPA ανάλογα με τους τροχούς που καθορίζονται, ενώ εξακολουθεί να κάνει τα 0-60 mph σε 3,0 δευτερόλεπτα.

Το Touring έχει 462 kW και το Pure 358 kW, και τα δύο προσφέρουν αυτονομία 653 km.

Οι παραδόσεις των Touring και Pure για πελάτες πρόκειται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με τη Lucid να έχει λανσάρει το Air στα τέλη του περασμένου έτους με την Dream Edition.

Αυτή η έκδοση εκκίνησης προσέφερε ισχύ μεταξύ 696kW και 828kW, ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Οι μπαταρίες κυμαίνονται από 88 kWh έως 112 kWh και τα μοντέλα Grand Touring υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση DC έως και 300 kW. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ηλεκτρική αρχιτεκτονική 900V.

Η Lucid ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανοίγει κρατήσεις για την Air στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μονακό, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πιο δελεαστική πτυχή αυτής της ανακοίνωσης είναι η επιβεβαίωση της παραγωγής δεξιοτίμονο, με Αυτοκίνητο Η παραγωγή που αναφέρθηκε προηγουμένως θα μπορούσε να ξεκινήσει φέτος, πριν από τις παραδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο εάν αυτό κλειδώνει σε μια αυστραλιανή εκτόξευση, αλλά το Mercedes-AMG EQS έχει ήδη κυκλοφορήσει τοπικά και το BMW i7 πρόκειται να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Lucid πουλά μόνο το σεντάν Air προς το παρόν, αλλά αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό SUV τριών σειρών που ονομάζεται Gravity.

Μια έκδοση αυτού του SUV θα παρουσιαστεί στο Pebble Beach Concours d’Elegance στις 21 Αυγούστου πριν από τις παραδόσεις των πελατών το 2024.

Το Lucid Gravity φέρεται να προσφέρει μια παραλλαγή του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης τριών κινητήρων της Air υψηλής απόδοσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οι εξαγωγές της Lucid Air ξεκινούν φέτος, προγραμματίζεται με το δεξί τιμόνι
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Lucid Air: Ηλεκτρικό σεντάν 805 kW αναλυτικά
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 2022 Lucid Air: Ο αντίπαλος της Tesla Model S θα προσφέρει 836 χιλιόμετρα αυτονομίας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 2022 Ξεκινά η παραγωγή Lucid Air

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply