Το SUV χάνει το παιδί ανά ίντσες καθώς περνάει μέσα από τη διάβαση πεζών που αναβοσβήνει

1
Το SUV χάνει το παιδί ανά ίντσες καθώς περνάει μέσα από τη διάβαση πεζών που αναβοσβήνει

Μια διάβαση πεζών με κίτρινα φώτα που αναβοσβήνουν είναι ένα μέτρο ασφαλείας υψηλής ορατότητας που μπορεί να σώσει ζωές — αλλά μόνο εάν οι οδηγοί προσέχουν τα φώτα. Την περασμένη εβδομάδα στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, ένα παιδί που επέβαινε σε σκούτερ μόλις και μετά βίας γλίτωσε να χτυπηθεί από ένα SUV που οδηγούσε κάποιος που έχασε ή αγνόησε τα προειδοποιητικά φώτα και πέρασε με κάννη.

Το παραπάνω βίντεο είναι μια ανατριχιαστική υπενθύμιση του πόσο εύκολα θα μπορούσε να συμβεί καταστροφή κατά την οδήγηση. Το είδος της καταστροφής με όχημα-ανθρωποκτονία, φυλακή, ζωές-κατεστράφηκε για πάντα, που μπορεί να συμβεί σε μια στιγμή.

Αυτό είναι σαν να παραλίγο να χάσετε, το λάστιχο του SUV αρπάζει το σκούτερ από κάτω από το κορίτσι.

Πολλά πράγματα πήγαν στραβά εδώ:

— Για αρχή, προφανώς ο οδηγός του SUV έκανε πολύ λάθος. Σε δήλωσή του, ο διευθυντής της πόλης του Σαν Ματέο ανέφερε ότι ο οδηγός ήταν «άπειρος». (Ο οδηγός επέστρεψε στο σημείο και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.)

— Ο πατέρας του παιδιού ενεργοποίησε κατάλληλα τα φώτα διάβασης πεζών πριν βγει στο δρόμο. Το αυτοκίνητο στη λωρίδα πεζοδρομίου, το οποίο κατέγραψε το βίντεο της κάμερας ταμπλό που εξετάζουμε εδώ, θα μπορούσε πιθανώς να παρεμπόδισε την οπτική γωνία ενός πεζού στην εσωτερική λωρίδα και επίσης την πλήρη θέαση της διάβασης από τον οδηγό του SUV — εκτός από το ότι ο πατέρας δεν ήταν καν κοιτάζοντας τις λωρίδες κυκλοφορίας, στράφηκε τελείως μακριά προσπαθώντας να πιάσει το κορίτσι καθώς προχωρούσε. Ήταν λάθος που δεν είχε το κοριτσάκι από το χέρι και λάθος για κανένα από τα δύο παιδιά που ήταν σε σκούτερ. Αν και ακόμη και αν κρατιόνταν χέρι χέρι, αν η οικογένεια είχε φύγει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί και οι τρεις.

Ανεξάρτητα από το είδος των σημάτων που αναβοσβήνουν ή άλλες υποδομές ασφάλειας που θα κατασκευαστούν, τίποτα δεν ξεπερνά τις βασικές δεξιότητες. Υπάρχει ακόμη και μια μικρή πιθανότητα τα φώτα που αναβοσβήνουν να δώσουν στον πεζό μια ψευδή αίσθηση εμπιστοσύνης ότι είναι ασφαλής.

Τα βασικά λοιπόν που αξίζει να αναθεωρηθούν εδώ είναι:

— Οδηγοί, επιβραδύνετε και πλησιάστε στις διαβάσεις πεζών με προσοχή. Λάβετε υπόψη ότι είναι εύκολο να παραβλέψετε έναν πεζό, επειδή τα SUV είναι ψηλά και οι σύγχρονες κολόνες Α είναι παχιές.

— Πεζοί, αξιολογήστε την κυκλοφορία πριν βγείτε έξω, κάντε οπτική επαφή με τους οδηγούς και ανταλλάξτε ένα κύμα για να βεβαιωθείτε ότι σας βλέπουν πίσω, περιμένετε μέχρι να σταματήσουν, συνεχίστε να κοιτάτε γύρω σας σε όλη τη διαδρομή (και όχι στο τηλέφωνό σας ), κρατήστε το χέρι των παιδιών που διασχίζουν μαζί σας και περάστε ένα σκούτερ ή ποδήλατο απέναντι.

Να είστε προσεκτικοί εκεί έξω.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply