Το Tesla «Full Self-Driving» Beta ανοίγει σε άλλους 60.000 δοκιμαστές

1
Το Tesla «Full Self-Driving» Beta ανοίγει σε άλλους 60.000 δοκιμαστές

Έλον Μασκ ανακοινώθηκε σε πρόσφατη Τιτίβισμα ότι η Tesla θα επεκτείνει την βαριά ελεγχόμενη Πρόγραμμα beta Full Self-Driving (FSD). να συμπεριλάβει 60.000 ακόμη ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το πρόγραμμα FSD Beta τιμολογείται ως πιο προηγμένο σύστημα αυτόνομης μετάδοσης κίνησης από την υπάρχουσα επιλογή «Πλήρης δυνατότητα αυτοοδήγησης».

Μόλις συμβεί αυτή η επέκταση, θα υπάρχουν συνολικά 160.000 δοκιμαστές FSD Beta και στις δύο χώρες. Ο Μασκ είπε επίσης στο Tweet του ότι η τελευταία έκδοση 10.69.2.2 του FSD Beta “φαίνεται καλή”.

Μέχρι σήμερα, οι ιδιοκτήτες Tesla στη Βόρεια Αμερική με τον αποκαλούμενο «Βαθμό ασφαλείας» 90 ή παραπάνω έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα Beta, αλλά ο Μασκ έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα επέκτεινε αυτό σε οποιονδήποτε με βαθμολογία πάνω από 80.

Δεν είναι σαφές εάν αυτό έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Tesla εισήγαγε μια σειρά δοκιμών που αξιολογούν την οδηγική συμπεριφορά για επτά ημέρες πριν από τη χορήγηση πρόσβασης στη δυνατότητα Beta.

Οι δοκιμαστές λαμβάνουν βαθμολογία στα 100 ανάλογα με την οδηγική τους συμπεριφορά και η βαθμολογία αποτελείται από διαφορετικά κριτήρια, όπως προειδοποιήσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης, σκληρό φρενάρισμα, επιθετική στροφή, μη ασφαλής παρακολούθηση και αναγκαστική απεμπλοκή του αυτόματου πιλότου.

Πριν από όλα αυτά, οι πελάτες της Tesla πρέπει να αγοράσουν την επιλογή FSD Capability, η οποία τώρα κοστίζει 15.000 $ US (22.337 $) στις ΗΠΑ.

Η startup EV ξεκίνησε για πρώτη φορά το πρόγραμμά της FSD Beta τον Οκτώβριο του 2020 και σιγά σιγά επεκτείνει τον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση.

Αυτή η λειτουργία “Full Self-Driving” υπόσχεται μια εμπειρία οδήγησης εντελώς hands-free, αλλά παλαιότερα κοινοποιημένα πλάνα από πρώιμους δοκιμαστές FSD Beta έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει ακόμα να παραμείνουν σε εγρήγορση και να είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο εάν χρειαστεί.

Οι Αυστραλοί πελάτες εξακολουθούν να μην έχουν ακόμη πρόσβαση στο FSD Beta, αλλά μπορούν. αγοράστε την επιλογή FSD Capability.

Αυτή η επιλογή Full Self-Driving Capability προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο με αλλαγή λωρίδας, αυτόματη στάθμευση με δυνατότητα κλήσης, καθώς και αναγνώριση φαναριού και στοπ.

Η Tesla παρουσίασε επίσης πρόσφατα μια νέα επιλογή Ενισχυμένου Αυτόματου Πιλότου που φέρνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτός από την αναγνώριση φαναριού και στοπ με μειωμένο κόστος.

Ακόμα κι αν δεν επιλέξετε κανένα από αυτά τα προαιρετικά πακέτα, εξακολουθείτε να έχετε προσαρμοστικό cruise control με υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας Autopilot.

Όλα τα μοντέλα της Tesla είναι εξοπλισμένα με τον λεγόμενο «Full Self-Driving υπολογιστή» της εταιρείας που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τελικά οδήγηση hands-free όταν ο ιδιοκτήτης πληρώσει για την επιλογή.

Παρόλα αυτά, CNBC Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι η Tesla αφαίρεσε μία από τις δύο ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου που χρησιμοποιούνται στις βάσεις διεύθυνσης των κινεζικής κατασκευής οχημάτων Model 3 και Model Y, γεγονός που θα αποτρέψει την ανάπτυξη πιο εξελιγμένης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης στον αέρα.

Η δεύτερη μονάδα ελέγχου για το ηλεκτρικό υποβοηθούμενο τιμόνι χρησιμοποιείται κυρίως ως εφεδρικό, και οι πηγές ανέφεραν CNBC δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας.

Η κατάργηση δεν θα επηρεάσει επίσης τη λειτουργία του Αυτόματου πιλότου ή της Πλήρους Αυτοοδήγησης (FSD).

Ωστόσο, η παρουσία της μονάδας ελέγχου στα μοντέλα της Tesla είναι για να υποστηρίξει την τελική διάθεση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Με την απομάκρυνση της μονάδας ελέγχου, οι ιδιοκτήτες της Tesla φέρεται να πρέπει να την τοποθετήσουν εκ των υστέρων σε κέντρο σέρβις για να λάβουν αυτήν την τεχνολογική ενημέρωση. Αυτό μπορεί επίσης να απαιτείται εάν υπάρχει μια πιο εξελιγμένη ενημέρωση στο FSD.

Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένας ιδιοκτήτης μηνύει την Tesla για ψευδή διαφήμιση σχετικά με τα συστήματα Autopilot, Enhanced Autopilot και Full Self-Driving.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το Tesla Full-Self Driving beta άνοιξε σε περισσότερους δοκιμαστές
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μήνυση ομαδικής αγωγής εναντίον του αυτόματου πιλότου της Tesla, ισχυρισμοί Full Self-Driving

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply