Το Volkswagen concept κάνει προεπισκόπηση των αυριανών υποδοχών ενοικίασης χωρίς οδηγό

1
Το Volkswagen concept κάνει προεπισκόπηση των αυριανών υποδοχών ενοικίασης χωρίς οδηγό

Η Volkswagen έχει δημιουργήσει μια ριζοσπαστική ιδέα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει προεπισκόπηση ενός μέλλοντος στο οποίο τα οχήματα κινητικότητας ως υπηρεσία οδηγούν μόνα τους.

Το Volkswagen Gen.Travel concept είναι μια σχεδιαστική μελέτη – και ένα πραγματικό πρωτότυπο – που λέει ότι «δίνει μια ρεαλιστική προοπτική για την κινητικότητα της επόμενης δεκαετίας».

Οι πτυχές του concept αναμένεται να «μεταφερθούν σε οχήματα σειράς», πρόσθεσε η Volkswagen, με το οποίο σημαίνει μελλοντικά αυτοκίνητα δρόμου.

Αυτή η μακρινή ιδέα είναι εν μέρει μια άσκηση δημοσιότητας, με τον Όμιλο Volkswagen να παρουσιάζει το τελευταίο του ερευνητικό όχημα αυτόνομης οδήγησης στο Chantilly Arts & Elegance αυτή την εβδομάδα.

Παρέχει προεπισκόπηση ενός εσωτερικού που μπορεί να προσαρμοστεί, ιδανικό για μελλοντικά αυτόνομα οχήματα Επιπέδου 5 που θα δεσμεύονται για περιστασιακή χρήση στο μέλλον όπου η κοινή χρήση αυτοκινήτου είναι πιο συνηθισμένη.

Η διαφανής, γυάλινη καμπίνα ενισχύει τη θέα προς τα έξω και οι πόρτες των φτερών προσφέρουν ευκολότερη είσοδο και έξοδο.

«Η σπονδυλωτή φιλοσοφία εσωτερικού του αυτοκινήτου το καθιστά μια ευέλικτη, βιώσιμη εναλλακτική λύση Mobility-as-a-Service στις πτήσεις μικρών αποστάσεων», υποστηρίζει η Volkswagen. Ή τρένα;

Για επαγγελματικά ταξίδια υπάρχει η διάταξη συνεδρίων με τέσσερα άνετα καθίσματα και ένα τραπέζι στη μέση, ενώ ο δυναμικός φωτισμός έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει την κινητικότητα ή την ασθένεια κίνησης.

Εν τω μεταξύ, μια διαμόρφωση στην ολονύκτια ρύθμιση επιτρέπει τη μετατροπή δύο θέσεων σε δύο κρεβάτια, όπως ένα κάθισμα αεροπλάνου business class.

Η Volkswagen ισχυρίζεται ότι ένα νέο σύστημα συγκράτησης επιβατών διασφαλίζει την ασφάλεια ακόμη και για όσους βρίσκονται σε ξαπλωμένη θέση, ενώ αυτή τη φορά το σύστημα φωτισμού επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης στο σώμα σας.

Για οικογενειακά ταξίδια υπάρχει ένα σύστημα ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, οι λεπτομέρειες για τις οποίες είναι σπάνιες.

Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης ηλεκτρική ανάρτηση Active Body Control που υπολογίζει κάθετες και πλευρικές κινήσεις, όπως επιτάχυνση, φρενάρισμα ή στροφές μπροστά από το χρόνο, και βελτιστοποιεί ανάλογα το στυλ οδήγησης και την τροχιά του αυτοκινήτου.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η διμοιρία – πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε συνοδείες – έχουν ληφθεί υπόψη για την περαιτέρω αύξηση της εμβέλειας για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, προσθέτει η Volkswagen.

Ο επικεφαλής του Σχεδιασμού του Ομίλου Volkswagen Klaus Zyciora λέει ότι η ιδέα «μας προσφέρει μια γεύση από το ταξίδι του μέλλοντος».

«Μας δείχνει πώς θα μοιάζει η αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον. Το Gen-Travel ενσωματώνει τον οραματικό σχεδιασμό του πέρα ​​από το αύριο για την κινητικότητα του αύριο», πρόσθεσε.

«Η αποτελεσματική διαμόρφωση χαρακτηρίζει τον εξαιρετικά ξεχωριστό σχεδιασμό. Έτσι, σε μια εποχή τεχνικής τελειότητας και ουσιαστικά απεριόριστων δυνατοτήτων, το «η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία» γίνεται «η μορφή ακολουθεί την ελευθερία». Το αυτοκίνητο όχι μόνο θα είναι καλύτερο, αλλά και πιο συναρπαστικό από ποτέ».

Αυτό είναι μάλλον στο μάτι του θεατή…

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply