Το Volvo EX90 SUV έχει σχεδιαστεί για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της εταιρείας ποτέ

0
Το Volvo EX90 SUV έχει σχεδιαστεί για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της εταιρείας ποτέ

Το επερχόμενο EX90 SUV θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τον κόσμο γύρω του πιο στενά από οποιαδήποτε άλλη Volvo πριν, τόσο μέσα όσο και έξω.

Η Volvo θα αποκαλύψει το EX90 στις 9 Νοεμβρίου, οπότε και θα κάνει το ντεμπούτο της σε ένα νέο «σύστημα κατανόησης οδηγού».

Χρησιμοποιώντας δύο κάμερες, το ηλεκτρικό SUV θα παρακολουθεί τα μοτίβα των ματιών του οδηγού. Μετρά πόσο καιρό κοιτάζει ο οδηγός στο δρόμο και, «επιτρέποντας τις φυσικές παραλλαγές», διερευνά γιατί μπορεί να μην δίνουν την πλήρη προσοχή.

«Ο οδηγός κοιτάζει πολύ λίγο το δρόμο; Μπορεί να είναι σημάδι ότι έχουν αποσπαστεί οπτικά, ίσως από το να κοιτάζουν το τηλέφωνό τους», λέει η Volvo.

“Πάρα πολύ? Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι γνωστικής απόσπασης της προσοχής, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο οδηγός είναι απασχολημένος από τις σκέψεις του σε σημείο που δεν καταγράφει πλέον αυτό που κοιτάζει».

Οι αισθητήρες του τιμονιού χρησιμοποιούνται επίσης για την παρακολούθηση των εισόδων του οδηγού. Εάν αποσπαστεί η προσοχή του οδηγού, το αυτοκίνητο θα τον προειδοποιήσει απαλά, προτού γίνει πιο φωνητικός, και τελικά τραβήξει στην άκρη του δρόμου.

Παραλλαγές του συστήματος Volvo – που η σουηδική μάρκα αναμφίβολα θα υποστήριζε ότι είναι λιγότερο προηγμένες – εμφανίζονται στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Μερικοί είναι σε θέση να προειδοποιούν τους οδηγούς όταν τα μάτια τους ξεφεύγουν από το δρόμο, άλλοι είναι σε θέση να τραβήξουν το δρόμο εάν ο οδηγός τους είναι ανίκανος.

Εξωτερικά, το EX90 θα διαθέτει έναν αισθητήρα LiDAR που η Volvo λέει ότι θα μπορούσε να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα κατά 20 τοις εκατό όταν είναι ευρέως διαδεδομένα.

Η οροφή του EX90 θα έχει έναν αισθητήρα LiDAR ικανό να ανιχνεύει πεζούς σε απόσταση έως και 250 μέτρα ή να εντοπίζει ένα μαύρο ελαστικό σε δρόμο έως και 120 μέτρα μακριά τη νύχτα, κάτι που η Volvo λέει ότι το καθιστά ασφαλέστερο από οχήματα με κάμερες, ραντάρ ή συνδυασμός και των δύο.

«Συνδυάζοντας τους προηγμένους αισθητήρες μας, το λογισμικό που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό και την βασική υπολογιστική ισχύ του αυτοκινήτου, εισάγουμε πλεονασμό για πρόσθετη ασφάλεια και στοχεύουμε να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να παρακολουθεί περισσότερους πιθανούς κινδύνους από ό,τι είχαμε ποτέ – τόσο στο εξωτερικό και μέσα», λέει η Volvo.

Όλα πάνω υπάρχει ένα σετ από οκτώ κάμερες, πέντε ραντάρ, 16 αισθητήρες υπερήχων και το πρωτοποριακό LiDAR.

«Πιστεύουμε ότι το EX90 είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της Volvo που βγήκε ποτέ στον δρόμο», δήλωσε ο Joachim de Verdier, επικεφαλής του Safe Vehicle Automation της Volvo Cars.

«Συνδυάζουμε την κατανόησή μας για το εξωτερικό περιβάλλον με τη λεπτομερέστερη κατανόηση της προσοχής του οδηγού. Όταν όλα τα συστήματα ασφαλείας, οι αισθητήρες, το λογισμικό και η υπολογιστική ισχύς ενώνονται, δημιουργούν μια προληπτική ασπίδα ασφάλειας γύρω σας – και δεν θα ξέρετε καν ότι είναι εκεί μέχρι να τη χρειαστείτε».

Όσο για το EX90; Εικόνες που κατατέθηκαν στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά από Worldscoopδείχνουν ένα όρθιο SUV που δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από το Volvo Concept Recharge.

Μια ξεχωριστή κατάθεση, παραλήφθηκε από Κινητήρας 1, πρότεινε ότι το όνομα Embla θα χρησιμοποιηθεί μαζί με το σήμα EX90.

Το μπροστινό μέρος διαθέτει λεπτά φώτα και κλειστή μάσκα λόγω του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, ενώ το πλαϊνό προφίλ είναι μέρος SUV και εν μέρει Cross Country wagon.

Οι επίπεδες χειρολαβές θυρών τύπου αεροπλάνου γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ανεβασμένη γραμμή του παραθύρου και οι δυνατοί ώμοι είναι κλασικά Volvo, ενώ το πίσω μέρος έχει μια εξελιγμένη εικόνα της λεπτής φωτεινής υπογραφής που χαρακτηρίζει την τρέχουσα γκάμα της μάρκας.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιάσει μια νέα αρχιτεκτονική για τη Volvo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μια εξελιγμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής SPA του τρέχοντος αυτοκινήτου, η οποία στηρίζει τα μεσαία προς μεγάλα οχήματα της μάρκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηλεκτρικά οχήματα SPA2 θα προσφέρουν εντελώς επίπεδο δάπεδο, κοντούς προεξοχές και πιο πρόσθια καμπίνα, ενώ τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης φέρεται να διαθέτουν πιο συμβατικές αναλογίες εσωτερικού.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι η αντικατάσταση του XC90 θα προσφέρεται μόνο με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το τρέχον XC90 θα μείνει για μερικά χρόνια περισσότερο για να προσφέρει στους αγοραστές που θέλουν βενζίνη μια επιλογή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όλα τα Volvo XC90

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply