Όχι, η BYD δεν έχει ξεπεράσει την Tesla ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

0
Όχι, η BYD δεν έχει ξεπεράσει την Tesla ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο

Παρά την αντίθετη αναφορά, Tesla εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στον κόσμο – αν και κατέγραψε την πρώτη πτώση των πωλήσεών του εδώ και αρκετά χρόνια, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο δίμηνο lockdown της Σαγκάης για τον COVID.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD πούλησε 641.000 οχήματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αυτό αναφέρθηκε λανθασμένα από την Financial Timesμεταξύ άλλων, που σημαίνει ότι είχε γίνει «ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο από πωλήσεις».

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις της BYD στο πρώτο εξάμηνο σημείωσαν τις καλύτερες πωλήσεις της Tesla (564.000) κατά 13 τοις εκατό κατά την ίδια περίοδο, πρέπει να σημειωθεί ότι η BYD πωλεί επί του παρόντος αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ η Tesla είναι αποκλειστικά κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία που δημοσίευσε η BYD, η κινεζική εταιρεία πούλησε 4635 οχήματα ICE το πρώτο τρίμηνο (Ιανουάριος έως Μάρτιος). Τον Μάρτιο οι πωλήσεις της BYD κατανεμήθηκαν ομοιόμορφα μεταξύ plug-in υβριδικών και καθαρών EV.

Η BYD κατασκεύασε το τελευταίο της μη ηλεκτροκίνητο όχημα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι δεν θα κατασκευάζει πλέον αυτοκίνητα αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Ο στόχος πωλήσεων της εταιρείας για το 2022 είναι 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την πιθανότητα τοπικών περιορισμών λόγω COVID σε διάφορα μέρη της Κίνας, δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett θα επιτύχει τον υψηλό στόχο της.

Ακόμα κι αν υπολείπεται, το 2022 θα είναι έτος τεράστιας ανάπτυξης για την εταιρεία. Το 2021 η BYD πούλησε 600.000 ηλεκτρικά (EV, PHEV και υβριδικά) οχήματα — αριθμός που έχει ήδη ξεπεράσει στα μισά του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο μήνα, η κεφαλαιοποίηση της BYD ξεπέρασε εκείνη της Volkswagen, καθιστώντας την την τρίτη πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Αυτήν τη στιγμή η κεφαλαιοποίηση της BYD ανέρχεται στα 132 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (190 δισεκατομμύρια δολάρια), πίσω από την Tesla με 712 δισεκατομμύρια δολάρια (1 τρισεκατομμύριο δολάρια) και την Toyota με 212 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (305 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η τιμή της μετοχής της Volkswagen μειώθηκε κατά 30 τοις εκατό τον τελευταίο μήνα και η κεφαλαιοποίησή της είναι τώρα μόλις 88 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (127 δισεκατομμύρια δολάρια)

Ως μέρος των επιθετικών σχεδίων ανάπτυξης της εταιρείας, η BYD κυκλοφορεί νέα μοντέλα και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην Αυστραλία φέτος, αν και η ημερομηνία έναρξης έχει μετατεθεί γύρω στον Αύγουστο.

Επιπλέον, η BYD θέλει να γίνει μια σημαντική δύναμη ως προμηθευτής και σύντομα θα αρχίσει να αποστέλλει πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου στην Tesla για τα σεντάν Model 3 και τα crossover Model Y.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επισκόπηση επωνυμίας – BYD
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η BYD Australia διεκδικεί ήδη χιλιάδες παραγγελίες EV
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η BYD επισημοποιεί τα σχέδια αντιπροσώπων, επιβεβαιώνει δύο επιπλέον μοντέλα EV

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply