2022 Οι παραδόσεις BYD Atto 3 καθυστέρησαν

0
2022 Οι παραδόσεις BYD Atto 3 καθυστέρησαν

Πελάτες που έχουν παραγγείλει το νέο BYD Atto 3 Τα ηλεκτρικά SUV έχουν ενημερωθεί ότι θα περιμένουν άλλες έξι-οκτώ εβδομάδες για να παραλάβουν.

EVDirectο τοπικός διανομέας της BYD, ανακοίνωσε την καθυστέρηση στην αλληλογραφία προς τους πελάτες.

Η καθυστέρηση ωθεί όχι μόνο τις παραδόσεις αλλά και το χρονοδιάγραμμα για τις δοκιμές στον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Οι παραδόσεις του κινεζικού ηλεκτρικού SUV είχαν αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Η EVDirect λέει ότι διατηρεί τους πελάτες ενήμερους και δίνει προτεραιότητα στη λήψη πληροφοριών σε αυτούς πρώτα και δεν θα επεκτείνει περαιτέρω τα χρονοδιαγράμματα.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της βρίσκεται υπό πίεση από μια σειρά ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και διαταραχών της εφοδιαστικής», ανέφερε η εταιρεία στην αλληλογραφία της προς τους πελάτες.

«Ενώ το μοντέλο της BYD παρέχει ισχυρή προστασία από πολλές από αυτές τις προκλήσεις, δυστυχώς έχουμε επηρεαστεί από τις τρέχουσες ολιστικές συνθήκες του κλάδου.

«Αν και ζητάμε συγγνώμη από τους πελάτες για αυτήν την αλλαγή ημερομηνίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η παραγωγή του αυστραλιανού BYD Atto 3 έχει ξεκινήσει και έχουμε εξασφαλίσει αυξημένη ειδική παραγωγική ικανότητα για να επιτρέψουμε τη σταθερή προσφορά οχημάτων στην αυστραλιανή αγορά από τον Αύγουστο του 2022».

Το EVDirect.com διαβάζει τώρα τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης του Οκτωβρίου για νέες παραγγελίες, αν και ο διαμορφωτής εξακολουθεί να εμφανίζει τον Σεπτέμβριο – εκτός, ασυνήθιστα, το Atto 3 Extended με κόκκινο χρώμα.

Τα αυτοκίνητα BYD θα πωλούνται τόσο μέσω διαδικτύου όσο και μέσω αντιπροσώπων Eagers Automotive, με το σέρβις να γίνεται από τους τελευταίους αλλά και από τη mycar (πρώην Kmart Tire & Auto).

Η εταιρεία λέει ότι θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες εγγύησης και σέρβις σύντομα.

Ο χειρισμός των οχημάτων θα γίνεται στα BYD Experience Centers αντί για τοποθεσίες mycar, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, με μια λίστα με αυτές τις τοποθεσίες πέρα ​​από την υπάρχουσα τοποθεσία Darlinghurst, NSW που θα επιβεβαιωθεί σύντομα.

Η EVDirect λέει ότι θα βρίσκονται σε «βολικές τοποθεσίες στις μεγάλες πρωτεύουσες σε όλη την Αυστραλία».

Η εταιρεία θα οργανώσει επίσης επιλογές παράδοσης κατ’ οίκον με επιπλέον χρέωση εάν μένετε σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από ένα Κέντρο Εμπειρίας BYD.

Στις αρχές Αυγούστου, η εταιρεία θα ανοίξει ένα νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της BYD – συμπεριλαμβανομένου ενός τηλεφωνικού κέντρου – στο Μπρίσμπεϊν.

Η BYD ισχυρίζεται ότι έχει ήδη λάβει περισσότερες από 3000 παραγγελίες για το Atto 3, κάτι που θα το έθετε ήδη ανάμεσα στα ηλεκτρικά ηλεκτρικά με τις περισσότερες πωλήσεις της Αυστραλίας.

Για να βάλουμε αυτό το νούμερο 3.000 στο πλαίσιο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη την αγορά στην Αυστραλία μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2022, συμπεριλαμβανομένου του Tesla, βρίσκονται σε 8543 μονάδες, περισσότερες από τις μισές από τις οποίες είναι το Model 3.

Με τιμή από 44.990 $, ανάλογα με την κατάστασή σας, το Atto 3 μήκους 4455 mm ανταγωνίζεται όχι μόνο το MG ZS EV με παρόμοια τιμή, αλλά και το Nissan Leaf και το Kia Niro – και τα δύο πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Η εταιρεία λέει ότι το Atto 3 υποβάλλεται επί του παρόντος σε δοκιμές ασφαλείας στην Ευρώπη από το Euro NCAP.

Θα προσφερθούν μόνο τέσσερα χρώματα βαφής: τυπικό λευκό, μαζί με γκρι, μπλε και κόκκινο. Τα τρία τελευταία θα κοστίζουν 700 $ επιπλέον.

Η EVDirect λέει επίσης ότι θα υπάρχει μόνο μία επιλογή εσωτερικής επένδυσης και μία επιλογή ζάντας αλουμινίου, τουλάχιστον στην αρχή.

Το ασύρματο Android Auto και το Apple CarPlay βρίσκονται σε εξέλιξη και θα προστεθούν ως ενημερώσεις over-the-air.

Ο βασικός εξοπλισμός του Atto 3 περιλαμβάνει:

 • Σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 12,8 ιντσών
 • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,0 ιντσών
 • Ψηφιακό ραδιόφωνο DAB
 • Πανοραμική ηλιοροφή
 • Μονοζωνικός έλεγχος κλιματισμού
 • Πίσω αεραγωγοί
 • Κάμερα surround-view
 • Αυτόματοι προβολείς
 • Ηλεκτρικά μπροστινά καθίσματα
 • Αυτόματος καθρέφτης οπισθοπορείας που μειώνεται
 • Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης
 • Παρακολούθηση τυφλού σημείου
 • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
 • Κιτ επισκευής ελαστικών
 • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά Atlas/Linglong

Το Atto 3 θα είναι διαθέσιμο σε τυπική μορφή εμβέλειας ή με μεγαλύτερη μπαταρία με μεγαλύτερη εμβέλεια για επιπλέον $3000.

Και οι δύο χρησιμοποιούν τις εσωτερικές μπαταρίες «Blade» LFP της BYD, με βασικά αυτοκίνητα χωρητικότητας 50 kWh και μοντέλα εκτεταμένης εμβέλειας 60 kWh. Οι αντίστοιχες περιοχές οδήγησης WLTP του ζεύγους είναι 320 χλμ και 420 χλμ.

Η μπαταρία τροφοδοτεί α 150 kW και 310 Nm ηλεκτροκινητήρας με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ικανός να ωθήσει το Atto 3 από το μηδέν στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει μια αρχιτεκτονική φόρτισης 400 V, με μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος 7 kW και φόρτιση συνεχούς ρεύματος έως και 80 kW.

Αν και δεν είναι γνωστό στην Αυστραλία, η BYD είναι ένας γίγαντας στον χώρο των «νέων ενεργειακών οχημάτων», ο οποίος όπως και τα αυτοκίνητα παράγει ηλεκτρικά λεωφορεία και ακόμη και μπαταρίες για άλλες εταιρείες. Ο Warren Buffett είναι βασικός μέτοχος.

Η BYD έχει δημιουργήσει μια γραμμή με επίκεντρο την Αυστραλία σε ένα από τα εργοστάσιά της στην Κίνα και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων 15.000 αυτοκινήτων για αυτήν την αγορά. Αυτό είναι το είδος της υγιούς προσφοράς που μόνο η Tesla μπορεί να ανταγωνιστεί.

Άλλα δύο μοντέλα οχημάτων BYD θα κυκλοφορήσουν τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο κατάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 στην Αυστραλία, προσθέτει η εταιρεία, που αναμένεται να είναι μια μικρή καταπακτή EV και μεσαίου μεγέθους EV sedan.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Everything BYD Atto 3
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η BYD επισημοποιεί τα σχέδια αντιπροσώπων, επιβεβαιώνει δύο επιπλέον μοντέλα EV
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η BYD Australia διεκδικεί ήδη χιλιάδες παραγγελίες EV
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: BYD Atto 3: Η ηλεκτρική μάρκα BYD της Κίνας φτάνει από 44.381 $, online
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σφραγίδα BYD: Αναλυτικά ο ανταγωνιστής σεντάν Tesla Model 3 EV της BYD Australia
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επισκόπηση επωνυμίας: BYD
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η BYD «κατακλύζεται» από τη ζήτηση, σχεδιάζει τεράστια επέκταση των EV
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: BYD: 20 ιστότοποι λιανικής και οκτώ μοντέλα EV μέχρι το 2024 τώρα ο στόχος

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply