2022 Hyundai Veloster N Final Drive Review | Αντίο, γλυκό χάτσμπακ

0
2022 Hyundai Veloster N Final Drive Review |  Αντίο, γλυκό χάτσμπακ

Αυτό δεν προοριζόταν να είναι μια αποχαιρετιστήρια διαδρομή, αλλά μεταξύ των δοκιμών του Hyundai Veloster N του 2022 και της δημοσίευσης αυτής της κριτικής, η Hyundai ανακοίνωσε ότι το εκθαμβωτικό, τρίθυρο hot hatchback πέθανε. Δεν θα υπάρξει το 2023 Veloster. Περίοδος.

Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε, καθώς το Veloster N μας παρουσίασε αυτό που είναι τώρα μια ανθισμένη μάρκα επιδόσεων στο χαρτοφυλάκιο της Hyundai. Με αυτό, η Hyundai απέδειξε τελικά ότι μπορούσε να κάνει ένα κορυφαίο αυτοκίνητο επιδόσεων. Το τμήμα N έκτοτε κέρδισε χρυσό μερικές ακόμη φορές με τα Elantra N και Kona N, αλλά μόνο το Veloster N γέννησε τη μάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες το έτος μοντέλου 2019. Και σίγουρα, το 2019 φαίνεται σαν πριν από 10 χρόνια για τους περισσότερους από εμάς, αλλά από άποψη αυτοκινήτου, μια απλή τετραετία μοντέλου (μετρώντας το 2022) δεν είναι μεγάλη διάρκεια ζωής. Τουλάχιστον ήταν τέσσερα υπέροχα χρόνια μοντέλου.

Για την τελική οδήγηση, τελειώνουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο Veloster N. Η Hyundai πρόσθεσε ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το έτος μοντέλου 2021 και βρήκαμε ότι είναι μια καλή επιλογή για το αυτοκίνητο -κεκλιμένος. Το DCT είναι επίσης διαθέσιμο για αυτό το τελευταίο μοντέλο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει μια διετή παραγωγή. Ωστόσο, τίποτα δεν θα μπορούσε να μας κάνει πιο χαρούμενους από το να περάσουμε την τελευταία διαδρομή σε αυτό το αυτοκίνητο με το τακτοποιημένο εγχειρίδιο αλλαγής ταχυτήτων.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να γλιστρήσετε ξανά στο να αγαπήσετε το Veloster N. Ανοίξτε την πολύ μακριά πόρτα του οδηγού — είναι τεράστια, όπως αυτή ενός κουπέ με δύο πόρτες — και σας περιμένουν τα εξαιρετικά ψηλά ενισχυμένα καθίσματα N. Αυτά τα καθίσματα είναι τα σπορ καθίσματα “N Light” (το N στην πλάτη ανάβει κυριολεκτικά τη νύχτα) που παρουσιάστηκαν για το 2021 και βοηθούν στη δημιουργία μιας κατά τα άλλα βασικής καμπίνας. Οι πινελιές Performance Blue για τα τεράστια κουμπιά επιλογής λειτουργίας κίνησης στο τιμόνι υποδεικνύουν την ενεργοποίησή σας αμέσως. Ένα πάτημα στο κουμπί με την καρό σημαία και το αυτοκίνητο μεταβαίνει στη λειτουργία N, ανοίγοντας την εξάτμιση και ενεργοποιώντας το ξεκαρδιστικό pop-and-bang soundtrack.

Η υπόλοιπη καμπίνα, εκτός από τις ζώνες ασφαλείας Performance Blue, είναι σχεδόν βάναυσα βασική. Το εσωτερικό ενός Honda Civic απέχει πολύ από το να είναι πολυτελές, αλλά είναι πολυτελές σε σύγκριση με τα υλικά και τη σχεδίαση που βρίσκετε μέσα στο Veloster N. Αυτό δεν σημαίνει ότι η απλή φύση του Hyundai είναι κάτι κακό — το να δίνουμε προτεραιότητα στην απόδοση έναντι των πολυτελών υλικών εσωτερικού δεν είναι απόφαση που προσβάλλω να. Επιπλέον, αν χρειάζεστε πραγματικά ένα πιο ωραίο εσωτερικό, το Elantra N σας περιμένει.

Το να βρεις κάτι για να παραπονεθείς όσον αφορά την οδήγηση του Veloster N είναι εξίσου δύσκολο με το 2019. Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2,0 λίτρων δίνει κίνητρο σε αυτό το χάτσμπακ 3.106 λιβρών με ό,τι χρειάζεται. Η ιπποδύναμη του 275 ίππους και η ροπή των 260 λιβρών αφήνουν το μπροστινό άκρο για πρόσφυση όταν τα καλοκαιρινά ελαστικά Pirelli P Zero είναι κρύα, αλλά ζεσταίνετέ τα και αυτό το μικρό τέρας θα ουρλιάσει μακριά από μια νεκρή στάση σε κάτι περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα ανά Αυτοκίνητο και Οδηγός δοκιμή.

Ο θόρυβος που κάνει για να φτάσεις εκεί είναι αναμφισβήτητα πιο διασκεδαστικός από την ίδια την επιτάχυνση. Υποθέτοντας ότι έχετε την εξάτμιση στην πιο επιθετική της ρύθμιση, κάθε αλλαγή συνοδεύεται από ένα χτύπημα ταχείας πυρκαγιάς προτού επιστρέψετε στο γκάζι, ξυπνώντας ξανά το βρυχηθμό του ενισχυμένου κινητήρα γεμάτο μπάσα. Δεν υπάρχει καμία μορφή θορύβου εκτός της εξίσωσης. Ανεξάρτητα από το τι θέλετε, είτε αυτός είναι ο ήχος ενός στροβιλοσυμπιεστή είτε το τρίξιμο καουτσούκ από μια τεράστια εξάντληση των μπροστινών τροχών, το Veloster N μπορεί να προσφέρει την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Θα λέγαμε ότι θα μας λείψουν περισσότερο οι θόρυβοι, αλλά ευτυχώς, μια παρόμοια θορυβώδη εμπειρία μπορεί να έχουμε και στα άλλα μοντέλα N που πωλούνται τώρα.

Το Veloster N βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με άλλα hot hatch που είναι πολύ πιο διακριτικά όταν πρόκειται για εξωτερικό ήχο, όπως το Volkswagen GTI ή η τελευταίας γενιάς Honda Civic Type R. Το Hyundai μπορεί να είναι ήσυχο όπως αυτά τα αυτοκίνητα αν το κολλήσετε σε λειτουργία “Normal”, αλλά ποια είναι η διασκέδαση σε αυτό;

Ευτυχώς, το Elantra N θα συνεχίσει από εκεί που σταματά το Veloster N όταν πρόκειται για την απόδοση χειρισμού. Τούτου λεχθέντος, ακόμη και τέσσερα χρόνια αργότερα, το Veloster N είναι μια απόλυτη ταραχή. Το Civic Type R προηγούμενης γενιάς έθεσε τα παγκόσμια πρότυπα για οδική συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με εμπρός κίνηση και το Veloster N βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Hyundai κάνει τα μαγικά του για να διασφαλίσει ότι η ροπή κατανέμεται αποτελεσματικά στο έδαφος, γυρνώντας σας στις στροφές με συγκλονιστικό ρυθμό και εμπνέοντας τεράστια αυτοπεποίθηση. Είναι δυνατό να προκληθεί λίγη ροπή – σε αντίθεση με το Type R – αλλά το Veloster N κάνει μια εκπληκτική δουλειά για να το μετριάσει και να επιτρέψει στον οδηγό να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του σημείου που δείχνουν αυτοί οι μπροστινοί τροχοί.

Η παρουσία μιας “Προσαρμοσμένης” λειτουργίας οδήγησης που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα πάντα όπως ακριβώς θέλετε είναι ένα τεράστιο όφελος τόσο για την ενθουσιώδη όσο και για την καθημερινή οδήγηση. Στριφογυρισμένη μέχρι το πλήρες «N», η ανάρτηση είναι πολύ σκληρή σε σημείο να επιβαρύνει όλους εκτός από τους πιο ομαλούς δρόμους. Το να μπορείτε να μαλακώσετε τους αποσβεστήρες, αλλά να διατηρήσετε την παιδική εξάτμιση και το βαρύ τιμόνι, σημαίνει ότι μπορείτε να διασκεδάσετε κάθε φορά που ανεβείτε στη θέση του οδηγού. Η λειτουργία αντιστοίχισης στροφών εκτιμάται ιδιαίτερα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, επίσης. Περάστε από κάθε ταχύτητα καθώς φρενάρετε για ένα φως, και κάθε κατέβασμα συνοδεύεται από ένα έγκαιρο χτύπημα με συνοδευτική φλυαρία από την εξάτμιση. Μπορείτε να οδηγείτε και να ενοχλείτε την κοινωνία όσο θέλετε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μια λογική ποιότητα κύλισης.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη απόδοση, η παραξενιά του Veloster N είναι αυτό που θα μας λείψει περισσότερο. Όχι, ένα αυτοκίνητο με τρεις πόρτες και ένα στριμωγμένο ανάστημα χάτσμπακ δεν έχει νόημα όταν το σκέφτεστε από μια χρηστική οπτική, αλλά το γεγονός ότι υπήρχε καθόλου είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες εμείς οι περίεργοι σπασίκλες. Επιπλέον, σε μια σοβαρή σημείωση, περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο ταξιδεύοντας με κόσμο στο πίσω κάθισμα αυτού του παραδείγματος Racing Red και τα παράπονα ήταν ελάχιστα. Είναι κρίμα που μόνο ένα από τα πίσω παράθυρα κατεβαίνει (αυτό στην πόρτα που ανοίγει), αλλά ο χώρος για τα πίσω πόδια είναι άφθονο, εφόσον ένας από τους αναβάτες σας αποδέχεται την ανάγκη να περάσει από τον πίσω πάγκο για να μπει και να βγει.

Ωστόσο, μην κοιτάτε αυτό το “Final Drive” καθώς χάνετε εντελώς το σκάφος στο Veloster N. Η Hyundai θα πουλήσει το μικρό hatchback μέχρι το έτος μοντέλου 2022, οπότε υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να αγοράσετε ένα. Η τιμή δεν είναι τόσο δελεαστική όσο όταν το Veloster N κυκλοφόρησε το 2019, αλλά τα 33.595 $ είναι ένα λογικό ποσό για την απόδοσή του — προσθέστε 1.500 $ σε αυτό αν θέλετε το DCT. Δυστυχώς, αυτή η τιμή το τοποθετεί πάνω από αυτό του Elantra N, το οποίο προσφέρει καλύτερο εσωτερικό, καλύτερη ορατότητα και περισσότερη χρησιμότητα με τέσσερις γεμάτες πόρτες. Μπορείτε να δείτε πόσο λογικό ήταν το να τραβήξετε την πρίζα – για να μην αναφέρουμε ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν κανονικά, μη-N Elantras από τα Velosters, καθιστώντας μια ειδική χαμηλού όγκου, ενθουσιώδη μια πιο εύγευστη επιχειρηματική πρόταση. Υπάρχει λοιπόν λογική στην απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απουσία του Veloster N δεν θα αφήσει μια τρύπα σε σχήμα funky στην καρδιά μας.

Στο τέλος, το Veloster N έκανε τη δουλειά του να εδραιώσει πλήρως το “N” ως κάτι ξεχωριστό για τους λάτρεις. Έθεσε ουσιαστικά υψηλές προσδοκίες και έθεσε τις βάσεις για κάθε διαδοχικό μοντέλο N να πετύχει στη θέση του. Τώρα, η Hyundai πρέπει απλώς να συνεχίσει τον τυμπανοκρουσία.

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply