2023 Η Alfa Romeo Tonale γίνεται plug-in υβριδική μόνο στις ΗΠΑ

1
2023 Η Alfa Romeo Tonale γίνεται plug-in υβριδική μόνο στις ΗΠΑ

Η Alfa Romeo Tonale του 2023 θα προσφέρεται αποκλειστικά με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στις ΗΠΑ, όταν τελικά κυκλοφορήσει εδώ στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν σε Ειδήσεις αυτοκινήτου (απαιτείται συνδρομή) την περασμένη εβδομάδα από τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

Το όμορφο συμπαγές crossover αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο με έναν turbo-4 2,0 ​​λίτρων και ένα plug-in υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν turbo-4 1,3 λίτρων για τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα για τους πίσω τροχούς.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Automotive News ότι ο λόγος για την απόσυρση του κινητήρα 2,0 λίτρων ήταν η ανάγκη μείωσης των εκπομπών CO2, ειδικά στις πολιτείες που ακολουθούν τους αυστηρούς κανόνες εκπομπών που πρωτοστάτησε η Καλιφόρνια. Η προσθήκη του plug-in υβριδικού Tonale θα βοηθήσει την Alfa Romeo να μειώσει τις μέσες εκπομπές της κατά 40%, είπε η Imparato.

Jean-Philippe Imparato

Το plug-in υβριδικό είναι στην πραγματικότητα το πιο ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αποδίδει συνδυαστικά 272 hp έναντι 256 hp από τον κινητήρα 2,0 λίτρων.

Η μετάβαση με μια αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη οικογένεια Tonale θα βοηθήσει επίσης τους πελάτες να προσαρμοστούν καθώς η Alfa Romeo ετοιμάζεται να ακολουθήσει την πλήρη ηλεκτρική διαδρομή το 2026.

Οι Αμερικανοί αγοραστές που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον κινητήρα 2,0 λίτρων θα τον βρουν στο σχετικό Dodge Hornet του 2023, το οποίο έρχεται τον Δεκέμβριο. Το Hornet και το Tonale είναι δίδυμα κάτω από το δέρμα και μοιράζονται ένα φυτό στο Pomigliano της Ιταλίας.

Ενώ ο κινητήρας 2,0 λίτρων στο Hornet θα ταιριάζει με την αρχική απόδοση 256 ίππων του Tonale, το plug-in υβριδικό σύστημα θα αποδίδει 288 ίππους στο Hornet.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply