2023 Η BMW Alpina XB7 έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση, νέος V-8

1
2023 Η BMW Alpina XB7 έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση, νέος V-8

Η X7 της BMW ενημερώθηκε για το 2023 και την Τρίτη η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την έκδοση υψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκε από την Alpina, την BMW Alpina XB7.

Η Alpina κάνει τις BMW να πηγαίνουν πιο γρήγορα για περισσότερα από 50 χρόνια και γενικά λειτουργεί ως ημι-επίσημος δέκτης. Ωστόσο, η BMW επισημοποίησε τη συνεργασία τον Μάρτιο αγοράζοντας τα δικαιώματα της μάρκας Alpina. Από το 2025, η BMW θα κατασκευάζει οχήματα Alpina στα δικά της εργοστάσια. Οι δραστηριότητες της Alpina θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη οχημάτων, καθώς και στο σέρβις, καθώς και σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ. Η κίνηση θα επιτρέψει στην BMW να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των Alpinas που κατασκευάζονται ετησίως από τον τρέχοντα ρυθμό μόνο μερικών χιλιάδων οχημάτων ετησίως.

Το ανανεωμένο X7 φτάνει στις αντιπροσωπείες αυτό το φθινόπωρο και το ανανεωμένο XB7 θα ακολουθήσει στις αρχές του επόμενου έτους, επίσης ως μοντέλο του 2023. Τα βιβλία παραγγελιών για το XB7 είναι ήδη ανοιχτά και η τιμή εκκίνησης επιβεβαιώνεται στα 145.995 $, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης προορισμού 995 $.

Όπως η κανονική X7, η ανανεωμένη XB7 έχει νέα εμφάνιση με διαχωρισμένους προβολείς, φωτιζόμενη μάσκα, μπροστινό μέρος με έντονες εισαγωγές αέρα και εμφάνιση ειδικά για την Alpina στο πίσω μέρος. Η Alpina έχει επίσης ξεχωριστά σχέδια τροχών για το ενημερωμένο XB7. Υπάρχουν δύο στάνταρ σχέδια, και τα δύο με διάμετρο 21 ιντσών, καθώς και μια επιλογή 23 ιντσών με το χαρακτηριστικό σχέδιο 20 ακτίνων της Alpina. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ελαστικών καλοκαιρινών επιδόσεων ή run flat για όλες τις εποχές.

BMW Alpina XB7 2023

Τα μεγάλα νέα σχετικά με το ανανεωμένο XB7 είναι το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αποτελείται από έναν πρόσφατα αναπτυγμένο twin-turbo V-8 4,4 λίτρων που συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ο ίδιος κινητήρας βρίσκεται στην X7, αλλά η έκδοση της Alpina διαθέτει σύστημα διαχείρισης κινητήρα ειδικά για την Alpina και αναβαθμίζεται σε διάφορα συστήματα ψύξης, συμπεριλαμβανομένου του ενδιάμεσου ψύκτη για το σύστημα υπερσυμπίεσης.

Μόνο ο V-8 αποδίδει μέγιστη ισχύ 630 ίππων και ροπή 590 lb-ft και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt μπορεί να προσθέσει μια προσωρινή ώθηση σε καταστάσεις υψηλού φορτίου. Η Alpina αναφέρει χρόνο 0-60 mph στα 3,9 δευτερόλεπτα, ένα τέταρτο μίλι ET 12,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 mph.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων που χρησιμοποιείται στην X7, αν και με αναβαθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχονται στην επιπλέον ροπή, παρέχοντας παράλληλα ταχύτερες αλλαγές. Η κίνηση είναι και στους τέσσερις τροχούς και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα συμβάλλει περαιτέρω στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς στο όριο. Το σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, η ενεργή σταθεροποίηση κυλίνδρων και η αερανάρτηση με ρύθμιση αποσβεστήρα ειδικά για την Alpina είναι στάνταρ. Η ισχύς διακοπής προέρχεται από τα Brembo 4 εμβόλων, με ρότορες 15,5 ιντσών μπροστά και ρότορες 15,7 ιντσών πίσω.

BMW Alpina XB7 2023

BMW Alpina XB7 2023

Η Alpina προσθέτει επίσης τις δικές της πινελιές στην καμπίνα, όπως ένα νέο τιμόνι και μια χαρακτηριστική επένδυση καθισμάτων. Η ενημερωμένη X7 στην οποία βασίζεται αυτό το BX7 έχει επωφεληθεί από ένα σημαντικό βήμα στην πολυτέλεια σε σχέση με την προηγούμενη X7, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας σχεδίασης για την κεντρική κονσόλα, καθώς και της προσθήκης μιας αιωρούμενης οθόνης για το ταμπλό οργάνων και το κέντρο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με μοναδικά γραφικά που προστέθηκαν στο Alpina.

Το όχημα διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος infotainment iDrive της BMW και περιλαμβάνει επίσης τις πιο πρόσφατες ηλεκτρονικές λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού BMW. Ένα από αυτά είναι το Maneuver Assistant, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να καταγράφει δεδομένα GPS και εισόδους διεύθυνσης για δύσκολους ελιγμούς, όπως ένα στενό γκαράζ στη δουλειά ή ένα στενό δρόμο στο σπίτι, και στη συνέχεια να τις εκτελεί αυτόματα. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και δέκα ελιγμοί.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply