2023 Η Mitsubishi Triton κατασκόπευσε με αμάξωμα παραγωγής

0
2023 Η Mitsubishi Triton κατασκόπευσε με αμάξωμα παραγωγής

Η επόμενη γενιά Mitsubishi Triton έχει κατασκοπευθεί φορώντας το ολοκαίνουργιο σώμα του, έτοιμο για παραγωγή για πρώτη φορά.

Αυτό το αυτοκίνητο φωτογραφήθηκε από την κατασκοπευτική μας υπηρεσία να υποβάλλεται σε δοκιμές ζεστού καιρού στη νότια Ευρώπη.

Από το λίφτινγκ του 2018, το τρέχον Triton έχει αναμειγνύει ένα στρογγυλό, πιο οργανικό σχήμα με νευρικές λεπτομέρειες στυλ. Το νέο ute θα είναι πιο τετράγωνο σε όλο το μήκος.

Μπροστά, το Triton διαθέτει την τελευταία έκδοση της δυναμικής μάσκας ασπίδας της εταιρείας. Αυτό φαινομενικά πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι προβολέων σε χωριστά επίπεδα και ολοκληρώνεται με ένα καπό σε στυλ clamshell.

Γύρω από τις πλευρές το νέο Triton έχει ορθογώνιους θόλους τροχών που τονίζονται από εμφανείς γραμμές ώμων, αν και οι ώμοι δεν περνούν σε όλο το μήκος των θυρών.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη κάθετη στοίβα από πίσω φώτα και μια βαθιά πόρτα του χώρου αποσκευών. Το νέο Triton αναμένεται να είναι φαρδύτερο και μακρύτερο από το σημερινό αυτοκίνητο, το οποίο έχει μήκος 5,21 μέτρα και πλάτος 1,82 μέτρα.

Κάτω από το δέρμα το Triton θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με το Nissan Navara επόμενης γενιάς. Είναι κατανοητό ότι η Mitsubishi είναι ο κύριος προγραμματιστής για το νέο ζευγάρι παγκόσμιων pickup trucks, αν και θα πρέπει να υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στο στυλ μεταξύ των δύο προϊόντων.

Τα συστήματα μετάδοσης κίνησης θα πρέπει να είναι κοινά σε όλα τα Navara και Triton, και υπάρχουν πολλές εικασίες ότι το ζευγάρι θα είναι διαθέσιμο με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Σε γενικές γραμμές, οι μάρκες αυτοκινήτων συνεργάζονται με άλλες μάρκες για να αναπτύξουν τα επαγγελματικά τους οχήματα επόμενης γενιάς.

Αυτό είναι δεδομένο εδώ και καιρό για μάρκες που ανήκουν στην ίδια εταιρεία, απλά κοιτάξτε το βαν Citroen Jumpy/Dispatch, το οποίο με ελαφρύ ανασχεδιασμό πωλείται και από άλλες εταιρείες της Stellantis όπως Peugeot Expert, Opel/Vauxhall Vivaro και Fiat Scudo.

Αυτές οι συνεργασίες ξεπερνούν επίσης τις εταιρικές γραμμές, με το ίδιο φορτηγό που διατίθεται στην αγορά ως Toyota ProAce στην Ευρώπη.

Στον κόσμο, το Mazda BT-50 βασίζεται στο Isuzu D-Max και το επερχόμενο Volkswagen Amarok μοιράζεται τα κότσια του με το πιο πρόσφατο Ford Ranger.

Όταν αναπτύχθηκαν τα σημερινά Navara και Triton, η Nissan κατείχε μειοψηφικό μερίδιο στη Mitsubishi, αλλά η μάρκα τριών διαμαντιών ήταν ακόμα μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία και οι δύο εταιρείες αναπτύχθηκαν χωριστά.

Το σημερινό Nissan Navara επανασχεδιάστηκε για να γίνει το Renault Alaskan και ανασχεδιάστηκε για να γίνει η άτυχη Mercedes-Benz X-Class, ενώ το σημερινό Triton πουλήθηκε επίσης ως Fiat Fullback.

Τόσο η X-Class όσο και η Fullback έχουν ήδη αναχωρήσει από αυτό το θανάσιμο πηνίο. Το Alaskan δεν πωλείται πλέον στην Ευρώπη, αλλά συνεχίζει να κατασκευάζεται για την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Το 2016 η Mitsubishi αποκαλύφθηκε ότι υπερεκτίμησε παράνομα τα στοιχεία της οικονομίας καυσίμου για πολλά από τα εγχώρια οχήματά της. Με την παύση της παραγωγής των δημοφιλών αυτοκινήτων της kei, η Nissan αύξησε το μερίδιό της στο 34 τοις εκατό, το οποίο σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία της δίνει το μερίδιο ελέγχου στη Mitsubishi Motors.

Έκτοτε, η Nissan εργάστηκε για να ενσωματώσει τη Mitsubishi στη συμμαχία της με τη Renault, με όλα τα επερχόμενα μοντέλα να μοιράζονται πλατφόρμες και τα περισσότερα σημαντικά εξαρτήματα με μοντέλα Renault ή Nissan.

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που επωφελήθηκαν από τη νέα εταιρική ευθυγράμμιση ήταν το Outlander, το οποίο είναι το twin-under-the-skin του τελευταίου Nissan X-Trail.

Επιπλέον, η νοτιοανατολική Ασία και οι αναδυόμενες αγορές έχουν επίσημα χαρακτηριστεί ως το κύριο επίκεντρο πωλήσεων της Mitsubishi. Ως εκ τούτου, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο και η ευρωπαϊκή της γκάμα θα γίνει σύντομα νέα μοντέλα της Renault ή ελαφρώς ανανεωμένα μοντέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τα πάντα Mitsubishi Triton

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply