2023 Το Hyundai Ioniq 6 επανασχεδιάζει τα sedan και μπορεί να ανατρέψει το Tesla Model 3

2
2023 Το Hyundai Ioniq 6 επανασχεδιάζει τα sedan και μπορεί να ανατρέψει το Tesla Model 3

Υπάρχει ένας λόγος—πέρα από την απόλυτη δημοτικότητα—γιατί τόσες πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες πλήρους γραμμής έχουν πρωτοστατήσει με crossover καθώς ενισχύουν τη γκάμα τους για την ηλεκτρική εποχή: Τα σπορ μεσαίου μεγέθους σεντάν όπως το Hyundai Ioniq 6 απαιτούν περισσότερη ώθηση και έλξη για να φαίνονται σωστά ενώ προσφέρουν την αεροδυναμική αποτελεσματικότητα που είναι τόσο σημαντική για την αυτονομία.

Για να τοποθετήσετε χοντρές μπαταρίες κάτω από το δάπεδο των επιβατών σημαίνει ότι ανεβάζετε τη γραμμή της οροφής και συμβιβάζετε τις αναλογίες για να αντισταθμίσετε ή συμβιβάζεστε με μια καμπίνα που αισθάνεται πιο στενή. Από την άλλη πλευρά, τα παραδοσιακά σεντάν τριών κιβωτίων διακυβεύονται στην αεροδυναμική σήραγγα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβιβαστεί με τη μορφή “kammback” με ψηλή ουρά, με ένα hatchback αντί για ένα κορμό.

Βάλτε τα δύο μαζί και είναι τρομακτικό. Καθώς τα σεντάν δεν είναι πλέον ο πυρήνας της αγοράς αυτοκινήτων, είναι λιγότερο περίεργο γιατί τόσο λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αντιμετωπίσει ένα ηλεκτρικό σεντάν.

Αλλά η Hyundai έβαλε κλωστή στη βελόνα και κατέληξε σε κάτι εντυπωσιακά μοναδικό στο Ioniq 6. Το Ioniq 6 λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα του αεροσκάφους και βαδίζει σε νέο σχεδιαστικό έδαφος, κάνοντας άλλα σεντάν να φαίνονται απαρχαιωμένα.

Το πρώιμο πείραμα της Hyundai για τα αποτελέσματα της αυτονομίας μπορεί να είναι αρκετό για να πείσει τους σκεπτικιστές. Το Ioniq 6 θα έχει βαθμολογία αυτονομίας WLTP έως και 382 μίλια, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. Με βάση την πορεία του crossover Ioniq 5 στον κύκλο EPA, έναντι του πιο αισιόδοξου ευρωπαϊκού WLTP, θα το προσγειώσει πολύ κοντά στα 358 μίλια του μοντέλου 3 Long Range.

2023 Hyundai Ioniq 6

2023 Hyundai Ioniq 6

2023 Hyundai Ioniq 6

2023 Hyundai Ioniq 6

2023 Hyundai Ioniq 6

Είναι ένα trendsetter, φαίνεται ακόμα καλύτερο από κοντά και από τις πρώτες εντυπώσεις, υποδηλώνει για πρώτη φορά ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά το Tesla Model 3 από πολλές απόψεις. Απλά περιμένετε.

Μία καμπύλη, πολλές λεπτομέρειες

Θα ήταν εύκολο για το Ioniq 6 να μιμηθεί το μοντέλο 3 με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Tesla ή απλά να αποδεχθεί το χάτσμπακ Ioniq 5 που είναι σε αστεία έλλειψη. Αλλά η Hyundai δεν επέλεξε καμία από αυτές τις διαδρομές.

Η Hyundai αποκαλεί το προφίλ του Ioniq 6 «μία καμπύλη». Οι φωτογραφίες πλευρικού προφίλ τείνουν να δείχνουν μεμονωμένα τόξα, αλλά είναι εύκολο να τοποθετήσετε εικονικά μια γαλλική καμπύλη σε οποιοδήποτε τμήμα του αυτοκινήτου στο σύνολό του. Το πράγμα είναι παντού καμπυλωτό. Οι επιρροές περιλαμβάνουν τον Stout Scarab και το Phantom Corsair, και τα δύο από τη δεκαετία του 1930. και το Saab 92 του 1950. και μια αεροπορική αισθητική της δεκαετίας του 1920 σε αυτό το «εξορθολογιστικό». Ωστόσο, για όποιον γνωρίζει άπταιστα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι αδύνατο να μην δει κάποιες επιρροές της Porsche μπροστά και πίσω. Είναι ουρά φάλαινας;

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive - Νότια Κορέα

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive – Νότια Κορέα

Λοιπόν, είναι μια πίσω αεροτομή που παίζει καθοριστικό ρόλο στον συντελεστή οπισθέλκουσας 0,21, καθιστώντας το Ioniq 6 Hyundai το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής ποτέ. Σχεδιασμένο σύμφωνα με το υπερθαλάσσιο βρετανικό αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία ομορφιάς όπου η μηχανική και ο σχεδιασμός βρίσκουν το γλυκό σημείο. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το σπόιλερ εάν εκτιμάτε την αυτονομία του αυτοκινητόδρομου σας. Τα πλεονεκτήματα του αεροσκάφους γίνονται επίσης δυνατά από ένα ενεργό πτερύγιο αέρα στην κάτω μπροστινή εισαγωγή αέρα, που αφήνει τον αέρα να ρέει μέσα και γύρω από τους μπροστινούς τροχούς – και, από τον ήχο του, πολλές εργασίες μοντελοποίησης και αεροδυναμικής σήραγγας.

Εξωτερικά, οι λεγόμενες παραμετρικές λεπτομέρειες σχεδίασης pixel της Hyundai, η έμφαση στον φωτισμό και οι λεπτές χειρολαβές των θυρών είναι τα μόνα κοινά σημεία με το Ioniq 5. Έτσι αρέσει στη Hyundai, σε μια σειρά μοντέλων της Ioniq που θα κάνουν τη δική τους δήλωση, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού Ioniq 7 SUV που είναι στο δρόμο επίσης.

Χωρίς χαμένο χώρο

Το Ioniq 6 είναι το πρώτο σεντάν που κατασκευάστηκε από την ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων E-GMP της εταιρείας. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Hyundai που προσφέρει ενημερώσεις υλικολογισμικού over-the-air για την πλήρη γκάμα λειτουργιών του οχήματος.

Οδηγεί σε μεταξόνιο 116,1 ιντσών και έχει μήκος 191,1 ίντσες, πλάτος 74,0 ίντσες και ύψος 58,9 ίντσες. Σε συνολικό ύψος, το Ioniq 5 είναι μόνο περίπου τέσσερις ίντσες ψηλότερο από το Ioniq 6, αλλά και με τα δύο σε αντίθετες πλευρές ενός γκαράζ, θα μαντέψετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά.

Η Hyundai έχει σχεδιάσει κάθε ένα από τα μοντέλα Ioniq ξεχωριστά, με έμφαση σε έναν εσωτερικό «χώρο διαβίωσης», παραμετρικά pixel ενδείξεις που ενοποιούν τη διαφορετική εμφάνιση και τη βιωσιμότητα σε τεχνολογία και υλικά.

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive - Νότια Κορέα

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive – Νότια Κορέα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, Simon Loasby, ο έλεγχος του οπτικού ύψους του αυτοκινήτου ήταν πολύ σημαντικός. Το ευρύ τόξο που εξασφαλίζει ότι ο χώρος των επιβατών φτάνει εκεί που πρέπει, αλλά ξεκινά πολύ χαμηλά μπροστά και πίσω.

Ακριβώς όπως με το Ioniq 5, το ταμπλό πιέζεται προς τα εμπρός περισσότερο από ό,τι σε άλλα οχήματα, και ολόκληρο το μπροστινό δάπεδο είναι ανοιχτό και ευάερο. Όπως το Tesla Model 3, δεν υπάρχει πολύς χαμένος χώρος στο ταμπλό και από όρθια θέση οδήγησης το καπό εξαφανίζεται σχεδόν, αφήνοντας μια υπέροχη θέα μπροστά. Οι δύο οθόνες 12,3 ιντσών στέκονται όρθιες μπροστά από τον οδηγό—η μία στη μέση είναι οθόνη αφής για ψυχαγωγία και η μία μπροστά για μετρητές—αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζουν.

Η πλατφόρμα του skateboard και το μακρύ μεταξόνιο αποδίδουν μερίσματα στον χώρο των επιβατών. Το πάτωμα είναι επίπεδο σε όλη την καμπίνα, φέρνοντας εξαιρετικό χώρο για τα πόδια στο πίσω κάθισμα, ακόμη και όταν το μπροστινό κάθισμα είναι πίσω εντελώς ή σχεδόν σε όλη τη διαδρομή. Απλώς μην περιμένετε πολύ χώρο για το κεφάλι. Εγώ (και οποιοσδήποτε ψηλός άνω των έξι ποδιών) πίεζα το ποντίκι μου στο headliner, απαιτώντας μια καμπυλωμένη θέση που θα ήταν αποδεκτή για ένα ταξίδι στην πόλη αλλά όχι για ένα οδικό ταξίδι. Μπροστά, η Hyundai προσθέτει μια στιβαρή κεντρική κονσόλα δύο επιπέδων. Δεν κινείται όπως αυτό στο Ioniq 5, αλλά υπάρχει χώρος για μεγαλύτερα αντικείμενα από κάτω και η επάνω περιοχή είναι επίπεδη και καλή για φορητό υπολογιστή, λένε.

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive - Νότια Κορέα

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive – Νότια Κορέα

Υπάρχει ένα τσαντάκι, αλλά είναι ουσιαστικά ένας μικρός κάδος αποθήκευσης, καλός για φόρτιση καλωδίων ή ίσως μια τσάντα φορητού υπολογιστή. Ο κορμός δεν είναι πολύ βαθύς—αρκεί μόνο για τσάντες παντοπωλείου, αν και είναι φαρδύς και μακρύς.

Δεν είναι ένα σπορ σεντάν αλλά καλά ισορροπημένο

Οι εκδόσεις ενός κινητήρα με κίνηση στους πίσω τροχούς του Ioniq 6 αποδίδουν 225 hp και 258 lb-ft και τα μοντέλα με τετρακίνηση με διπλό κινητήρα 320 hp και 446 lb-ft. Η Hyundai διεκδικεί χρόνο επιτάχυνσης 0-62 μίλια/ώρα 7,4 δευτερολέπτων σε μορφή μονοκινητήρα και 5,1 δευτερολέπτων σε μορφή διπλού κινητήρα, αν και οι χρόνοι επιτάχυνσης του εργοστασίου είναι συνήθως συντηρητικοί.

2023 Hyundai Ioniq 6

2023 Hyundai Ioniq 6

Το καλά εξοπλισμένο μοντέλο διπλού κινητήρα μας με τροχούς 20 ιντσών αισθάνθηκε πολύ γρήγορα σε αυτόν τον κόσμο της «στιγμιαίας ροπής» και οι κινητήρες και το σύστημα πρόσφυσης δεν χρειάστηκαν ποτέ το Pirelli P Zeros για να προσπαθήσουν να κρατήσουν. Πώς θα ήταν αυτό το όχημα με μια πιο σταθερή ανάρτηση και τη διάταξη διπλού κινητήρα 576 ίππων υψηλότερης απόδοσης του Kia EV6; Ενώ τα ακριβή νούμερα ιπποδύναμης εξακολουθούν να είναι TBA, αυτό το όχημα είναι στα σκαριά ως το Ioniq 6 N. Είναι ένα από αυτά που πρέπει να περιμένουμε, δεδομένης της χαμηλότερης, πιο φυτεμένης αίσθησης του Ioniq 6.

Το Ioniq 6 δεν είναι σε καμία περίπτωση σταθερά ρυθμισμένο. Θα το λέγαμε πιο σφιχτό από το 5, αλλά επειδή είστε πιο χαμηλά δεν αισθάνεστε τόσο πολύ το ρολό. Η αίσθηση του τιμονιού είναι ελαφριά και εύκολη και επιστρέφει καλά στο κέντρο. Είναι στα καλύτερά του σε πιο σφιχτές στροφές, όπου βαραίνει όμορφα, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγη περισσότερη ακρίβεια στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται από αυτές. Σε σχέση με το Ioniq 5 και σχεδόν ολόκληρη τη σειρά των ηλεκτρικών crossover, κάθεσαι περισσότερο στο αυτοκίνητο παρά πάνω σε αυτό—και αυτό κάνει τεράστια διαφορά στην αντίληψη καθώς στρίβεις γρήγορα και απολαμβάνεις την οδήγηση.

Το 6 διαθέτει υδραυλικούς δακτυλίους στο πίσω μέρος για να απορροφήσει την σκληρότητα του δρόμου, καθώς και κραδασμούς ευαίσθητους στη συχνότητα με μεταβλητές διαδρομές ροής, για να τους επιτρέψει να αντιδρούν διαφορετικά σε ποικίλες εισόδους. Ο ενσωματωμένος κινητήριος άξονας έχει ενσωματωμένη εξωλέμβια άρθρωση στην πλήμνη για να βοηθήσει στην ακαμψία. Το Ioniq 6 χρησιμοποιεί επίσης ελαστικά χαμηλού θορύβου, χαλί/δάπεδο που είναι αποσυνδεδεμένο από τη δομή και διάφορα ηχοαπορροφητικά υλικά. Το ακουστικό γυαλί χρησιμοποιείται για το παρμπρίζ και το τζάμι της μπροστινής και της πλαϊνής πόρτας, ενώ η λεία θωράκιση διατηρεί το κάτω μέρος του αμαξώματος απαλλαγμένο από αναταράξεις.

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive - Νότια Κορέα

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive – Νότια Κορέα

Τέσσερα επίπεδα αναγεννητικής πέδησης, όλα επιλεγμένα από το τιμόνι, καθώς και φρένα με ομαλή ανάμειξη, διευκολύνουν την εύρεση της καλύτερης εμπειρίας για κάθε οδηγό. Η λειτουργία Auto Hold απλώς ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με το δικό της κουμπί, επιτρέποντας στους οδηγούς να ξεκουράζουν το πεντάλ του φρένου στην κίνηση όπως επιθυμούν. Η Hyundai παρέχει επίσης λειτουργίες Eco, Normal, Sport και Snow, όπως με το Ioniq 5, αλλά καινούργιο στο Ioniq 6 είναι μια λειτουργία EV Tune-up που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να τροποποιήσει περισσότερες από τις ρυθμίσεις ξεχωριστά—συμπεριλαμβανομένου του συστήματος διεύθυνσης, ευαισθησίας στην επιτάχυνση. και ιπποδύναμη.

Καθώς δοκίμασα το Ioniq 6, πιθανότατα έχει απόβαρο περίπου 4.500 λίβρες, το οποίο είναι αρκετές εκατοντάδες λίβρες βαρύτερο από το μοντέλο 3 Long Range.

Τεχνολογία, μερικά από αυτά εισερχόμενα

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μου – στην πραγματικότητα, όλα τα αυτοκίνητα της δοκιμής – είχαν ένα στοιχείο τεχνολογίας που δεν θα έρθει στις ΗΠΑ: πλαϊνούς καθρέφτες οπισθοπορείας με κάμερα. Με οθόνες τοποθετημένες στην άκρη του ταμπλό, σε φτερά που εκτείνονταν προς τα πάνω από αυτό. Η ρύθμιση παρέχει στους οδηγούς μια ευρύτερη γωνία θέασης από τους τυπικούς καθρέφτες οπισθοπορείας. Μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο να το συνηθίσω από τους κεντρικούς καθρέφτες που βασίζονται στην οθόνη που προσφέρονται σε μερικά μοντέλα των ΗΠΑ. Η μόνη μου προειδοποίηση είναι η εκτέλεση σε κουτί της μονάδας κάμερας στο εξωτερικό. δεν ταίριαζε με την υπόλοιπη συντονισμένη, υπερ-αεροπορική σχεδίαση. Θα πάρουμε τους καθρέφτες μας και θα χαμογελάσουμε, ευχαριστώ.

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive - Νότια Κορέα

2023 Hyundai Ioniq 6 first drive – Νότια Κορέα

Η δυνατότητα φόρτισης 800 volt του Ioniq 6 σημαίνει ότι, όπως και το 5, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τους σταθμούς γρήγορης φόρτισης DC 350 kw, αποκτώντας οποιοδήποτε από τα πακέτα μπαταριών του από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά. Περιλαμβάνονται τόσο μια αντλία θερμότητας όσο και ένα σύστημα θέρμανσης μπαταρίας, όπως και ένα νέο σύστημα προετοιμασίας που θα διευκολύνει την πρόσβαση στις μέγιστες τιμές φόρτισης όταν ο καιρός είναι πιο ψυχρός.

Με τον ενσωματωμένο φορτιστή 11 kw, το Ioniq 6 μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου έξι ώρες για το Standard πακέτο ή περίπου οκτώ ώρες με το πακέτο μεγάλης εμβέλειας – οκτώ και 12 ώρες, αντίστοιχα, με πιο κοινά γκαραζοθήκες 7,0 kw. Είναι έτοιμο για αμφίδρομη φόρτιση και θα διαθέτει παρόμοια υποδοχή Vehicle to Load (V2L) που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να τροφοδοτούν συσκευές ή εξοπλισμό κάμπινγκ ή να επιβραδύνουν τη φόρτιση ενός άλλου EV.

2023 Hyundai Ioniq 6

2023 Hyundai Ioniq 6

Η Hyundai δεν έχει παράσχει πολλές οδηγίες σχετικά με τη βασική τιμή του Ioniq 6, το οποίο θα φτάσει στις αρχές του 2023 για τη Βόρεια Αμερική, μετά την κυκλοφορία στην Κορέα αυτό το φθινόπωρο. Αλλά για να συνδυάσουμε μερικές υποδείξεις από στελέχη της εταιρείας, αναμένουμε να ξεκινά ελαφρώς χαμηλότερα από το Ioniq 5 αλλά να ξεπερνά κάπως υψηλότερα στην κορυφαία απόδοση του Ioniq 6 N. Σκεφτείτε $40.000 έως $65.000, περίπου. Αυτό δεν πρόκειται να είναι ένα επεκτατικό πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά μοιάζει με αυτό.

Το πιο σημαντικό, η άφιξη του Ioniq 6 θα προσφέρει επιτέλους ανταγωνισμό για το Model 3. Εφόσον η Hyundai κατασκευάσει αρκετά από αυτά, ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η αντιπαλότητα.


Η Motor Authority δέχτηκε ταξίδια, γεύματα και καταλύματα σε ένα πολύ ψηλό κτίριο για να σας φέρει αυτήν την αναφορά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply