2023 Το Mazda CX-60 προσγειώνεται για δοκιμές στην Αυστραλία

1
2023 Το Mazda CX-60 προσγειώνεται για δοκιμές στην Αυστραλία

Ένα ζευγάρι προπαραγωγής Mazda CX-60 οχήματα έχουν φτάσει στην Αυστραλία, καθώς η μάρκα ξεκινά «ένα εντατικό τοπικό πρόγραμμα δοκιμών» για το ολοκαίνουργιο premium SUV της.

Η Mazda Australia παρουσίασε λεπτομερώς τη διαδικασία πριν από την κυκλοφορία του νέου μοντέλου, το οποίο «θα μετρήσει βασικά δεδομένα σε μια σειρά σεναρίων υψηλού και χαμηλού φορτίου που περιλαμβάνουν δοκιμές καταπόνησης του συστήματος μετάδοσης κίνησης, ικανότητα ρυμούλκησης, διασφάλιση ποιότητας». Θα δοκιμάσει επίσης την πραγματική αυτονομία ηλεκτρικής οδήγησης για τη ναυαρχίδα plug-in υβριδική έκδοση.

Η εταιρεία λέει ότι τα οχήματα ανάπτυξης θα καλύψουν περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια έως και έξι μηνών δοκιμών, με δεδομένα που θα συγκεντρωθούν και στη συνέχεια θα μοιραστούν με το παγκόσμιο κέντρο Ε&Α της Mazda στη Χιροσίμα για ανάλυση.

Γιατί η Αυστραλία; Η Mazda λέει ότι η αγορά μας είναι ένα βασικό κρεβάτι δοκιμών χάρη στη «μοναδική σύνθεση του δρόμου και τις κλιματικές συνθήκες».

Επιπλέον, τα δύο πρωτότυπα CX-60 θα χρησιμεύσουν ως εκπαιδευτικά αντικείμενα για το εθνικό δίκτυο αντιπροσώπων των 140 ατόμων ενόψει της κυκλοφορίας του μοντέλου στις πωλήσεις τους επόμενους μήνες.

Η τοπική τιμολόγηση και οι προδιαγραφές για το CX-60 θα αναλυθούν πιο κοντά στο λανσάρισμα – το οποίο σε αυτό το στάδιο αναμένεται να είναι αργά το 2022. Η Mazda δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν η κυκλοφορία του νέου μοντέλου έχει καθυστερήσει μέχρι το νέο έτος. η επίσημη γραμμή σε αυτό το σημείο είναι «υπάρχει μια πολύ ολοκληρωμένη σειρά κινητήρων που θα προσφέρουμε».

Ενώ οι αυστραλιανές λεπτομέρειες παραμένουν ελάχιστες, ο τοπικός βραχίονας επιβεβαίωσε έναν βασικό τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης που θα ακολουθήσει σύντομα ένας τετρακύλινδρος plug-in υβριδικός, με τον 3,0-λίτρων inline-six turbo-diesel να εννοείται ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη σειρά το επόμενο έτος – αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η βάση Βενζίνη 2,5 λίτρων Skyactiv-G κάνει 138 kW και 250 Nmκαι στην Ιαπωνία προσφέρει την επιλογή της κίνησης στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς σε συνδυασμό με ένα τυπικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Εν τω μεταξύ, το e-Skyactiv PHEV ζευγαρώνει μια έκδοση του ίδιου Κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων με 17,8 kWh μπαταρία και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καλό για τις εξόδους του συστήματος 241 kW και 500 Nmκαι μια ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης 60 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Στην Ιαπωνία, υπάρχουν επίσης δύο εκδόσεις του Skyactiv-D 3,0 λίτρων inline-six diesel; ένα 170 kW/500 Nm μη ηλεκτροκίνητη μονάδα είτε με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (όπως η βασική βενζίνη), καθώς και με αναβαθμισμένο 187 kW/550 Nm Έκδοση e-Skyactiv D με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Το MHEV είναι μόνο AWD.

Η Mazda θα προσθέσει έναν βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων e-Skyactiv X inline-six το 2023, πλήρης με ήπια υβριδική τεχνολογία, αν και λεπτομέρειες για αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Η επωνυμία Skyactiv X σηματοδοτεί την τεχνολογία βενζίνης με συμπίεση και ανάφλεξη άπαχου καύσης και την υπερτροφοδότηση.

Όπως και οι ντίζελ, το τοπικό τμήμα της Mazda δεν έχει επιβεβαιώσει εάν το Skyactiv X inline six θα φτάσει στους τοπικούς εκθεσιακούς χώρους, ούτε πότε.

Ενώ η τιμολόγηση και οι προδιαγραφές για την αυστραλιανή αγορά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναμένεται το CX-60 να παίξει στην κατηγορία των $50.000-$80.000, πράγμα που σημαίνει ότι τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών θα ανταγωνιστούν τα Audi Q5, BMW X3, Lexus NX και Mercedes-Benz GLC.

Το CX-60 είναι το πρώτο από τα πολλά αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν στη νέα Large Architecture της Mazda, η οποία προσφέρει κίνηση στους πίσω τροχούς και εξακύλινδρους κινητήρες.

Η Mazda έχει ήδη επιβεβαιώσει τέσσερις νέες πινακίδες SUV – τα CX-60, CX-70, CX-80 και CX-90. Τα CX-60 και CX-80 θα είναι πενταθέσια και επταθέσια μοντέλα αντίστοιχα, που στοχεύουν κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ τα CX-70 και CX-90 είναι ευρύτερα και απευθύνονται στη Βόρεια Αμερική.

Όσο για το ποιο θα έρθει στην Αυστραλία, ο τοπικός βραχίονας της Mazda είπε στο αρχείο ότι εξετάζει όλα Διαθέσιμες Επιλογές. Μείνετε συντονισμένοι στο CarExpert για όλα τα τελευταία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 2023 Mazda CX-60 αναλυτικά για την Ιαπωνία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όλα τα Mazda CX-60

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply