2023 Το SUV Mercedes-Benz EQS ανατρέπει το ηλεκτρικό λίκνο crossover

2
2023 Το SUV Mercedes-Benz EQS ανατρέπει το ηλεκτρικό λίκνο crossover

Κάπως έτσι, χάσαμε μια στροφή. Θα φαινόταν αδύνατο να γίνει στο 2023 Mercedes-Benz EQS SUV 580, με την υπεροθόνη του και την εξίσου τεράστια οθόνη head-up που αναβοσβήνει με συνθήματα πλοήγησης σαν τύπος αεροδρομίου. Αλλά εδώ είμαστε, ο δρόμος γίνεται χαλίκι, το χαλίκι σε χώμα, χώμα σε σκόνη, στάχτη σε στάχτη, όπως η κοιλάδα από κάτω, ένα φέρετρο ομίχλης.

Είναι απίθανο η Mercedes να μας έστειλε σε έναν δρόμο χωρίς σήμανση που πλαισιώνεται από πινακίδες χωρίς παραβίαση στο ηλεκτρικό SUV της αξίας 130.000 δολαρίων. Είναι εξίσου απίθανο να νιώσετε τίποτα άλλο εκτός από εξαιρετική άνεση και καθησυχαστική προσήλωση στην τρίτη και μεγαλύτερη Mercedes που οδηγεί στην ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα EVA2.

Μεγαλύτερο αλλά με καλύτερη αναλογία από το σχετικό σεντάν EQS, αλλά με την ίδια προσοχή στο αεροδυναμικό στυλ, το SUV τριών σειρών κρύβει το μέγεθός του σαν την ομίχλη στην οποία κατεβαίνουμε. Σε υψόμετρο 8.500 ποδιών περίπου, στο ύψος των ματιών με τις λεύκηδες που γιορτάζουν την τελευταία τους πινελιά χρώματος πριν από το χειμώνα, που περικλείονται από χιονισμένα Βραχώδη Όρη, η φαντασία περιπλανιέται. Οι έφηβοί μου θα μπορούσαν να χωρέσουν στην τρίτη σειρά, και θα μπορούσαμε να μετακομίσουμε εδώ, εκεί, πουθενά και παντού ταυτόχρονα, σε μια δασώδη καμπίνα, να κάνουμε σκι στην πόλη και να εγγραφούμε στο σχολείο της ζωής.

Στύλοι κοινής ωφέλειας, γυμνοί και απλωμένοι κατά μήκος του χωμάτινου μονοπατιού, βγαίνουν από τη μπλε ερυθρελάτη και τα έλατα Ντάγκλας, ντροπιασμένοι ή ενθαρρυμένοι από αυτό που τους συνέβη. Ρεύμα, ρεύμα, δυνατότητα.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

Έχουμε φύγει 90 λεπτά και ίσως έχουμε οδηγήσει 60 μίλια στην αχαρτογράφητη πορεία μας. Δεν βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου αναστροφής, μια διαδρομή εκτός δρόμου που χρησιμοποιείται πιο συχνά από δίπλα-δίπλα. Ωστόσο, ο συνεργάτης μου και εγώ έχουμε μηδενικό άγχος, για την εμβέλεια, τη γεωγραφία, τον μαιανδρισμό, τη ζωή. Έχουμε ανέβει περίπου 3.000 πόδια, κατεβήκαμε μερικά, σκαρφαλώσαμε μερικά και έχουμε απομείνει με περισσότερα από 200 μίλια αυτονομίας από ένα προβλεπόμενο σημείο εκκίνησης 285 μιλίων σε ένα SUV EQS εξοπλισμένο με τετρακίνηση διπλού κινητήρα. (Ο μονοκινητήρας 450+ χωρίς 4Matic έχει αυτονομία 305 μιλίων.) Το σεντάν και το SUV EQS χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου στην αυξανόμενη οικογένεια EQ, με χωρητικότητα 108,4 kwh.

Τα τρισδιάστατα γραφικά πλοήγησης της οθόνης αφής 17,7 ιντσών, το κεντρικό στοιχείο στον τοίχο από γυαλί 56 ιντσών που εκτείνεται στο ταμπλό, μας φέρνει ξανά στην τροχιά αρκετά σύντομα, το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας εμφανίζει προβολές κάμερας πλησιέστερων διασταυρώσεων που επικαλύπτονται με βέλη στροφής. Η πλοήγηση δείχνει σταθμούς φόρτισης στην παλιά πόλη εξόρυξης του Κολοράντο του Άινταχο Σπρινγκς, αλλά περνάμε από μέσα, σαν νταούλια φτιαγμένα από τροχούς 21 ιντσών, και φτάνουμε στην περιοχή της σκηνής, όπου καφές κατασκήνωσης προπανίου και σκυλιά χωρίς κολάρο μας υποδέχονται με τον πιο Κολοράντο τρόπο.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

Και τα τρία μοντέλα SUV EQS διατίθενται στάνταρ με αερανάρτηση με προσαρμοζόμενη απόσβεση και σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα που στρέφει τους πίσω τροχούς κατά 10 μοίρες σε φάση με τους μπροστινούς τροχούς σε υψηλότερες ταχύτητες και απέναντι από τους μπροστινούς με χαμηλότερες ταχύτητες. Τα μοντέλα 450 και 580 4Matic προσθέτουν μια λειτουργία Offroad στις τέσσερις άλλες λειτουργίες οδήγησης και ανυψώνει αυτόματα την ανάρτηση κατά μια ίντσα, ώστε η απόσταση από το έδαφος να φτάσει τις 9,0 ίντσες όταν ενεργοποιηθεί.

Η ανάρτηση μας έχει συνθλίψει κατά την αναρρίχησή μας στα βουνά, η απόσβεση λειτουργεί ενάντια στο αδύνατο ενδημικό ενός οχήματος υψηλής οδήγησης βάρους 6.228 lb. Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την καλή του πίστη.

Αλλά πρώτα, η Mercedes μας αλλάζει σε ένα EQS SUV εξοπλισμένο με ελαστικά παντός εδάφους Cooper σε μικρότερους τροχούς 20 ιντσών. Δεν μπορείς να πάρεις ελαστικά παντός εδάφους από το εργοστάσιο, αλλά η Mercedes έχει κάτι να αποδείξει. Στόχος του είναι να το αποδείξει σε ένα δοκιμαστικό εκτός δρόμου με σανίδες και πτερύγια αέρα τοποθετημένα χαμηλά για να κατευθύνουν τον αέρα γύρω από το αυτοκίνητο. Μεγάλο μέρος της σχεδίασης του SUV, από τις σανίδες κίνησης μέχρι τα χερούλια των θυρών, τα διάφορα σχέδια τροχών έως την κεκλιμένη οροφή, έχουν ως στόχο να μειώσουν την αεροδυναμική αντίσταση και όχι να ωθήσουν το SUV στην κλίση πάνω από τους ογκώδεις βράχους που δίνουν το όνομά του στα γύρω βουνά.

Δεν ανησυχούν για τις σανίδες τρεξίματος, έτσι ούτε εμείς. Ξεκινάμε την ανάβαση, η ομίχλη τελικά αναπνέει σε βροχή. Η κατανομή της ροπής μεταξύ των αξόνων είναι συνήθως τα δύο τρίτα λόγω του μεγαλύτερου πίσω κινητήρα, αλλά ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες, το 100% της διαθέσιμης ροπής μπορεί να χειριστεί οι τροχοί σε κάθε άξονα για να ξεπεράσει το λάσπη. Το off-roading δεν παλιώνει ποτέ, αλλά το off-roading σε απόλυτη ησυχία μπορεί να είναι τόσο εμπλουτιστικό όσο μια πεζοπορία.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

Το EQS SUV 580 διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες εκτός δρόμου, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέγχου κατάβασης σε ανηφόρα που λειτουργεί σαν cruise control από 1 έως 11 mph. Τέσσερις κάμερες, τοποθετημένες στους πλαϊνούς καθρέφτες, μπροστά κάτω από το φωτιζόμενο τρί-αστέρι και έξω πίσω, που κρυφοκοιτάζουν από το μηχανικό μάνδαλο τριών αστέρων σε χαμηλές ταχύτητες, τριγωνίζονται με το σύστημα κάμερας που είναι τοποθετημένο στην οροφή για να παρέχουν πλήθος προβολών, συμπεριλαμβανομένου ενός που κοιτάζει μέσα από τον μπροστινό άξονα για να δει τι κρύβεται κάτω από τους μπροστινούς τροχούς.

Καμία από αυτές τις τεχνολογίες δεν είναι καινούργια στον κόσμο του off-road, αλλά είναι ωραία η εμπειρία σε ένα πολυτελές οικογενειακό SUV που προορίζεται για την πόλη και την εξοχή περισσότερο από λάσπη και βράχο. Μια σύντομη πορεία moguls λυγίζει την ανάρτηση, αλλά το χαρακτηριστικό του άσου είναι το τιμόνι στον πίσω άξονα. Γύρω στις στροφές 45 μοιρών που πλαισιώνονται από βράχο και δέντρο, οι πίσω τροχοί ουσιαστικά σπρώχνουν το πίσω άκρο γύρω από σφιχτές στροφές, αφήνοντας τους μπροστινούς να κάνουν την αναρρίχηση. Όταν ένας ή δύο τροχοί γλιστρούν, οι φυτεμένοι τροχοί αναλαμβάνουν. Ένας ηλεκτρικός ενισχυτής φρένων εμποδίζει τους παγιδευμένους τροχούς να κάνουν τον ήχο λείανσης όπως συμβαίνει με ένα υδραυλικό σύστημα. Αυτή δεν ήταν μια μέτρια πορεία εκτός δρόμου με στρατηγικά τοποθετημένα μερικά τεχνητά εμπόδια. Ήταν μια γνήσια πρόκληση, βρεγμένη από λάσπη, γλιστρημένη από βράχο και βαθμολογημένη με απότομες ανηφόρες και καταβάσεις. Οι εύκολες διαβεβαιώσεις αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα του στο δρόμο.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

Αλλά ήταν σύντομο και έπρεπε να βγούμε στο δρόμο για να κάνουμε τις πτήσεις μας από το Ντένβερ. Ευτυχώς, πιέσαμε το EQS SUV 580 και το ζευγάρι των κινητήρων μόνιμου μαγνήτη (με ονομαστική ισχύ 400 kw) στην κατηφόρα, το μόνο πράγμα που μας κρατάει πίσω είναι οι στροφές και οι στροφές των ορεινών δρόμων. Στις ευθείες λήψεις, το EQS SUV 580 εκτοξεύεται από 0-60 mph σε 4,5 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τη Mercedes. Αποδίδοντας 536 ίππους και 633 lb-ft ροπής, δεν έχει την αρχική ώθηση των πιο γρήγορων, ελαφρύτερων SUV, αλλά η γραμμική απόδοση ισχύος διατηρεί το χαμόγελο να μεγαλώνει με τον ίδιο ρυθμό. Είναι εκπληκτικά γρήγορο για το μέγεθός του και κινείται και χειρίζεται σαν μικρότερο όχημα.

Είναι κατασκευασμένο για άνεση, αλλά αισθάνεται σταθερό και φυτεμένο ακόμα και όταν το πιέζετε, η ανδρεία της απόσβεσης αντισταθμίζει το άπαχο του. Οι παχιές κολόνες Α περιορίζουν την όραση προς τα έξω και οι τρεις αναγεννητικές ρυθμίσεις του φρένου επηρεάζουν όχι μόνο την αίσθηση του πεντάλ του φρένου αλλά και το γκάζι. Η αλλαγή της ρύθμισης regen από κανονική στην ισχυρότερη, για παράδειγμα, σταθεροποιεί το γκάζι, απαιτώντας περισσότερη πίεση στο πόδι για να διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός ταχύτητας. Είναι περίεργο, αλλά αρκετά εύκολο να προσαρμοστεί.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

Υπάρχει μια ευκολία στο EQS SUV, ακόμη και με το βασικό μοντέλο 450+. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ηλεκτρικά μπροστινά καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη 4 κατευθύνσεων, καθώς και θέρμανση και ψύξη της δερμάτινης επένδυσης, όλα στάνταρ. Η επιλογή καθίσματος μασάζ θα πρέπει να είναι δημοφιλής. Τα ηλεκτρικά καθίσματα της δεύτερης σειράς κινούνται σε συνδυασμό με τα μπροστινά καθίσματα, ώστε να μην χρειάζεται να ασχολείστε με τα προσκέφαλα ή να ανησυχείτε εάν υπάρχει αρκετός χώρος για να αναδιπλωθεί η δεύτερη σειρά. Η τρίτη σειρά μπορεί να χωρέσει δύο tweens και έχουν υποβραχιόνια, θύρες USB και ποτηροθήκες ή μπορεί να διπλωθεί για 31 κυβικά πόδια χώρου. Το τυπικό ηχοσύστημα Burmester 3D καλεί την καμπίνα σε ηχητικά τοπία τροπικών δασών και ωκεανών ή μπορείτε να βουτήξετε στο Rachmaninoff με υπέροχη γαλήνη. Και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων δημιουργεί ένα φωτεινό σόου που αντανακλάται έξω, με φωτεινές ράβδους που κλείνουν και τα δύο άκρα του SUV.

Το 580 έχει όλα τα καλούδια, συμπεριλαμβανομένης της Hyperscreen, και η επιλογή της κορυφαίας ποιότητας Pinnacle προσθέτει δύο οθόνες αφής 11,6 ιντσών στις πλάτες των καθισμάτων, ένα tablet MBUX που μπορεί να αφαιρεθεί και να λειτουργήσει έξω από το αυτοκίνητο, θερμαινόμενα καθίσματα δεύτερης σειράς, άνετα προσκέφαλα, και άλλες βελτιώσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να περιμένετε για το ηλεκτρικό SUV Maybach EQS.

Το επιστρέφουμε στην αρχική του βάση χωρίς προβλήματα, ώστε η Mercedes να μπορεί να το φορτίζει DC με ταχύτητα έως και 200 ​​kw. Η Mercedes λέει ότι η σταθερή ισχύς 110 kw θα φορτίσει την μπαταρία από 10% σε 80% σε 31 λεπτά. Μια φόρτιση 240 βολτ επιπέδου 2 μπορεί να το κάνει σε 12,5 ώρες.

Πίσω στο σπίτι στο Midwest, στο terra flat, το EQS SUV φωνάζει σαν μια κορυφή στον ορίζοντα, γνέφοντας μου να το οδηγήσω. Όχι για να χαθείς τόσο πολύ, όσο για άλλη μια φορά.

Η Mercedes-Benz πλήρωσε για διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια Αρχή Αυτοκινήτου για τη σύνταξη αυτής της έκθεσης από πρώτο χέρι.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply