2023 Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance προσγειώνεται με 791 ίππους

2
2023 Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance προσγειώνεται με 791 ίππους

Η Mercedes-Benz AMG αποκάλυψε αργά τη Δευτέρα τη νεότερη γενιά του S 63 super sedan για το μοντέλο 2023.

Αυτή τη φορά ο πλήρης τίτλος του αυτοκινήτου είναι S 63 E Performance, με το νέο παράρτημα να δείχνει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει ηλεκτροκίνητες επιδόσεις, συγκεκριμένα μια plug-in υβριδική εγκατάσταση.

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Αντί για τον αυτόνομο V-8 του προηγούμενου S 63, υπάρχει τώρα ένας V-8 μπροστά και ένας ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα για συνδυασμένη ισχύ 791 ίππων και 1.055 lb-ft ροπής. Το V-8 είναι η γνωστή μονάδα twin-turbo 4.0 λίτρων της AMG σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και τετρακίνηση. Το V-8 διαθέτει ενεργές βάσεις, κάτι που είναι το πρώτο για το S 63, και έχει επίσης μια ήπια υβριδική ρύθμιση με μια γεννήτρια κινητήρα με ιμάντα που αντικαθιστά τον παραδοσιακό κινητήρα εκκίνησης.

Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος αποδίδει μέγιστη ισχύ 188 ίππων (για ριπές 10 δευτερολέπτων) και μπορεί να οδηγήσει μόνο του το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις. Αυτός ο ισχυρότερος κινητήρας έχει το δικό του κιβώτιο 2 ταχυτήτων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Δίνοντας στον κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τα δικά τους κιβώτια ταχυτήτων, μπορεί να παραδοθεί περισσότερη ροπή στους τροχούς, σύμφωνα με την AMG.

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Ο πίσω κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία 13,1 kwh που είναι επίσης τοποθετημένη στο πίσω μέρος για βελτιωμένη κατανομή βάρους. Δεν έχει δοθεί εκτίμηση για την ηλεκτρική αυτονομία, αν και η AMG είπε ότι η μπαταρία έχει σχεδιαστεί περισσότερο για να παρέχει υψηλή ισχύ σε αντίθεση με τη μεγάλη εμβέλεια. Η μπαταρία χρησιμοποιεί τεχνολογία εμπνευσμένη από τη Formula 1 που της επιτρέπει να φορτίζει και να αποφορτίζει υψηλή ισχύ σε γρήγορη διαδοχή ενώ παραμένει χαμηλό σε βάρος. Το κλειδί σε αυτό είναι ένα εξελιγμένο σύστημα υγρής ψύξης που διατηρεί τη θερμοκρασία λειτουργίας της μπαταρίας στους ιδανικούς 113 βαθμούς Φαρενάιτ.

Οι εκτιμήσεις απόδοσης για το S 63 E Performance περιλαμβάνουν επιτάχυνση 0-60 mph σε 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 mph.

Μια πιο ισχυρή έκδοση αυτού του plug-in υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης διαθέτει το GT 63 SE Performance της AMG, το οποίο φτάνει στο σημείο αναφοράς σε περίπου 2,9 δευτερόλεπτα.

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Πέρα από το σύστημα τετρακίνησης και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης του πίσω άξονα, που συμβάλλει στη βελτίωση της ευστάθειας σε σκληρές στροφές κατευθύνοντας τη ροπή εκεί που χρειάζεται, η οδική συμπεριφορά του S 63 E Performance υποβοηθείται επίσης από ανάρτηση αέρα και προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες , ενεργή σταθεροποίηση κύλισης και σύστημα διεύθυνσης πίσω τροχού. Το αυτοκίνητο κινείται επίσης σε τροχούς 21 ιντσών, μέσα στους οποίους φιλοξενούνται τεράστιοι ρότορες φρένων διαστάσεων άνω των 15 ιντσών και στις τέσσερις γωνίες. Οι ρότορες χάλυβα είναι στάνταρ, αλλά οι σύνθετοι ρότορες είναι διαθέσιμοι.

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Mercedes-Benz AMG S 63 E Performance 2023

Το S 63 E Performance ακολουθεί ένα οικείο στιλιστικό μοτίβο, αν και μια γρίλια ειδική για την AMG εμφανίζεται σε μια άλλη πρώτη για μια S-Class ρυθμισμένη με AMG. Στο εσωτερικό, υπάρχει η συνήθης υψηλή ποιότητα της καμπίνας S-Class σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά ειδικά για την AMG. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αποκλειστικά χρώματα, διάφορες επιλογές δέρματος nappa, λογότυπα AMG και γραφικά και μενού ειδικά για την AMG στο ψηφιακό ταμπλό οργάνων και το σύστημα infotainment. Η AMG τοποθετεί επίσης το δικό της τιμόνι με χειριστήρια για τον επιλογέα τρόπων οδήγησης AMG Drive Unit.

Το S 63 E Performance αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ το επόμενο έτος. Οι τελικές προδιαγραφές και οι πληροφορίες τιμολόγησης θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην κυκλοφορία στην αγορά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply