2023 Porsche 911 Carrera T First Drive Review: Μερικές φορές η αξία είναι σέξι

0
2023 Porsche 911 Carrera T First Drive Review: Μερικές φορές η αξία είναι σέξι

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ — Η Porsche 911 Carrera T του 2023 είναι στην πραγματικότητα μια 911 με τον βασικό κινητήρα Carrera αλλά με μερικές επιλογές μηχανικών αναβαθμίσεων που είναι είτε στάνταρ είτε προαιρετικές στην πιο ισχυρή και ακριβή Carrera S. Αυτές οι αναβαθμίσεις διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμες στη βάση αυτοκίνητο. Η Carrera T κάνει επίσης λίγη δίαιτα σε σύγκριση με τη βασική 911 και την Carrera S χάρη στο λεπτότερο γυαλί, τη λιγότερη αποβολή του ήχου, το μικρότερο και πιο συμπαγές γυαλί. μπαταρίακαι την τυπική διαγραφή του πίσω καθίσματος (μπορείτε ακόμα να το προσθέσετε ξανά).

Υπέροχο, αλλά γιατί το θέλεις αυτό; Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τη βασική τιμή της Carrera T των 118.050 $, συμπεριλαμβανομένου του προορισμού, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κλείσετε τα μάτια σας για να αγοράσετε μια Carrera S με περίπου τις ίδιες μηχανικές αναβαθμίσεις για περίπου 132.000 $. Α, και περισσότερη ισχύς: 443 ίπποι έναντι των 379 ίππων που απολαμβάνετε με την Carrera T. Έχει σημασία ότι αυτό το πλεονέκτημα λειτουργεί μόνο σε 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο 0-60; Μπα, έχεις τα χρήματα, γιατί να πάρεις λιγότερη ενέργεια; Περισσότερα είναι καλύτερα.

Αυτό είναι ένα έγκυρο επιχείρημα κατά του Carrera T, και ως εκ τούτου, σίγουρα δεν είναι για κάθε αγοραστή 911. Εκτός από όσα έχουμε τεκμηριώσει προηγουμένως, η πίτα 911 είναι κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες. Και αυτά τα κομμάτια έγιναν ακόμα πιο λεπτά χάρη στο απολαυστικό 911 Dakar. Ενώ είναι αλήθεια ότι η Carrera S έχει περισσότερη ισχύ από την Carrera T, η GTS έχει περισσότερη ισχύ από την Carrera S. Και η Turbo έχει περισσότερη από αυτή. Και μετά είναι το GT3 και το Turbo S και ό,τι άλλο βγαίνει η Porsche. Βασικά, θα μπορούσατε να παίξετε αυτό το παιχνίδι για πάντα και να αναρωτιέστε συνεχώς “Ω, τι στο διάολο, τι είναι άλλα 14.000 $;”

Το Carrera T, και αυτός ο συγγραφέας για αυτό το θέμα, είναι εδώ για να σας πει ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Για να το θέσω απλά, η βασική 911 Carrera 3.0-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος boxer-six είναι ένας εξαιρετικός κινητήρας με εξαιρετικά παρακμιακές επιδόσεις που κάνει να φαίνεται ανόητο το γεγονός ότι η Porsche χρειάζεται να πουλάει εκδόσεις με ακόμη περισσότερο κέφι. Ενώ οδηγούσα στον διάσημο αυτοκινητόδρομο Angeles Crest, βόρεια του Λος Άντζελες, ο οδηγός μου συνεργάτης για το press drive γύρισε σε ένα σημείο και ρώτησε: «Οδηγούσες τρίτος όλο αυτό το διάστημα;» Έκανα μια παύση, κοίταξα το tach και μετά κάτω το τυπικό εγχειρίδιο επτά ταχυτήτων του T και απάντησα, «Ναι, μαντέψτε. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο».

Βλέπετε, η ροπή των 390 λιβρών των 3,0 λίτρων είναι τόσο στιβαρή, έρχεται από 1.950 έως 5.000, που η κατέβασμα είναι πραγματικά απαραίτητη μόνο στις πιο σφιχτές στροφές. Εν τω μεταξύ, ο κινητήρας ανεβάζει στροφές στις 7.500 σ.α.λ. με αυτά τα 379 άλογα να κορυφώνονται στις 6.500 σ.α.λ., και αν το κάνετε αυτό, θα πάτε γρήγορα. Γρήγορη ακόμη και για μια πραγματική πίστα αγώνων όπως η Angeles Crest Highway. Είναι δύσκολο να σκεφτείς πού θα μπορούσες Πραγματικά τεντώστε τα πόδια αυτού του αυτοκινήτου χωρίς να υπερβείτε τα δικά σας όρια ή το κατώφλι της τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας για να σας ρίξει στο κλίνον. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι, το οποίο με δεδομένο το ελαφρύ βάρος του T και τις διάφορες αναβαθμίσεις απόδοσης, θα ήταν πραγματικά μια πολύ καλή ιδέα.

Λοιπόν, ποιες ακριβώς είναι αυτές οι αναβαθμίσεις από τη λίστα επιλογών Carrera S που έγιναν στάνταρ στο Carrera T; Η σπορ ανάρτηση PASM φέρει προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, τρεις ρυθμίσεις και 10 χιλιοστά χαμηλότερο ύψος οδήγησης. Το τιμόνι πίσω τροχού και η σπορ εξάτμιση είναι στάνταρ μαζί με το πακέτο Sport Chrono που περιλαμβάνει ρύθμιση σπορ ευστάθειας, έλεγχο εκκίνησης, ενεργές βάσεις μετάδοσης κίνησης, περιστροφικό επιλογέα λειτουργίας κίνησης στο τιμόνι, ένδειξη θερμοκρασίας ελαστικού, Porsche Track Precision εφαρμογή για να δεις πόσο φουσκώνεις στην πίστα και ένα ωραίο μικρό ρολόι στο ταμπλό. Το T διαθέτει επίσης τους τροχούς 20 ιντσών εμπρός/21 ιντσών πίσω (σε Titanium Grey) και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Porsche Torque Vectoring που είναι στάνταρ στο Carrera S.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, χωρίς τη βάση Carrera ή Carrera S στη διάθεσή σας για να οδηγείτε πλάτη με πλάτη με την Carrera T, είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα πόσο πλεονέκτημα θα απολαύσετε σε έναν δρόμο όπως ο Angeles Crest. Είναι μια 911, ωστόσο, και αυτό σημαίνει ότι είναι χαρούμενα στο σπίτι με αυτά τα μακρινά σάρωθρα, τις γρήγορες μεταβάσεις, τις αυξήσεις υψομέτρου και απλώς τη γενική αυτοκινητιστική χαρά. Η πρόσφυση είναι φαινομενικά ατελείωτη και το τιμόνι είναι μια τακτική απόλαυση, με το τιμόνι στον πίσω τροχό να κάνει τη δουλειά του ως επί το πλείστον στο παρασκήνιο χωρίς να κάνει το αυτοκίνητο να αισθάνεται σαν μια βόλτα με θεματικό πάρκο. Το Carrera T σάς επιτρέπει να τρέχετε αβίαστα στο δρόμο, επιτυγχάνοντας ακριβώς τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να σας κάνει να αισθάνεστε μέρος της εμπειρίας και παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι έχει τη δυνατότητα να σας υποστηρίξει (κάτω, δεν θα σας δαγκώσει ).

Και παρά τις αναβαθμίσεις ελαφρού βάρους και απόδοσης, η Carrera T εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά άνετη. Η διαδρομή μας στο κέντρο του Λος Άντζελες και πάνω Καλιφορνέζοι-esque Η επιλογή των αυτοκινητόδρομων δεν ήταν παρά άνετη. Φαινόταν επίσης λιγότερο θορυβώδες από την 911 Turbo που οδηγήσαμε με το πακέτο Weissach που αφαίρεσε ομοίως το πίσω κάθισμα και τον θόρυβο, αν και αυτοί ήταν διαφορετικοί δρόμοι. Αυτό θα ήταν ένα βασικό σημείο: Το T είναι ανεκτά άνετο και ήσυχο, πράγμα που σημαίνει ότι το να πληρώσετε πολύ περισσότερα για το Carrera S είναι ακόμη λιγότερο απαραίτητο.

Τούτου λεχθέντος, η Carrera T ξυρίζει 100 λίβρες από τη μέση της βάσης Carrera, αλλά (!) τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από το τυπικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τη διαγραφή πίσω καθισμάτων. Συνδυάζοντας τις επιλογές χωρίς κόστος του PDK και του πίσω καθίσματος σημαίνει ότι απολαμβάνετε μόνο τις πολύ λιγότερο σημαντικές εξοικονομήσεις από το λεπτότερο γυαλί, τη μικρότερη μπαταρία και τη μειωμένη εξασθένιση του ήχου. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να κάνετε το T ελαφρύτερο χρησιμοποιώντας την προαιρετική επιλογή καθίσματος Full Bucket με σταθερή ανάκλιση από ανθρακονήματα. Θα ήταν καλή ιδέα εάν έχετε φιλοδοξίες πίστας, αλλά αν δεν έχετε, θα ήταν καλύτερο να τηρήσετε τα τυπικά τετράδρομα power Sport Seats Plus ή τα προαιρετικά 18-way Adaptive Sport Seats Plus που είναι τοποθετημένα στο δοκιμαστικό μας αυτοκίνητο. Οι Πλήρεις Κάδοι είναι εκπληκτικά άνετοι, αλλά παλιώνουν κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων οδηγιών όταν θέλετε απλώς να το παχύνετε λίγο και να γέρνετε πίσω.

Εκτός από το γραφικό Carrera T στις πόρτες, μπορείτε να το ξεχωρίσετε από άλλα 911 με την πληθώρα διακοσμητικών τεμαχίων σε Agate Grey: καλύμματα καθρεπτών, γρίλιες μάσκας κινητήρα και ονομασία μοντέλου. Η Sport Exhaust είναι φινιρισμένη με μαύρους σωλήνες από γυαλί, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ματ και γυαλιστερά μαύρα διακοσμητικά κομμάτια. Το πραγματικό ιδιαίτερο στοιχείο εσωτερικού είναι η επιλογή Lizard Green ραφής και ζώνης ασφαλείας αποκλειστικά για το Carrera T (εικόνα πάνω δεξιά), αν και το δοκιμαστικό αυτοκίνητο Guards Red δεν ήταν τόσο εξοπλισμένο. Αυτό είναι ίσως για το καλύτερο.

Αυτή η οπτική διαφοροποίηση είναι επίσης βασική, γιατί ακόμα κι αν αυτή η Carrera S έχει περισσότερη ισχύ και κοστίζει περισσότερα χρήματα, η Carrera T φέρνει μαζί της μεγαλύτερη αποκλειστικότητα. Είναι ξεχωριστό και οι άνθρωποι θα υποθέσουν ότι είναι ξεχωριστό και επομένως θα υποθέσουν ότι πληρώσατε περισσότερα χρήματα για αυτό. Και κάνατε… κάτι περισσότερο από τη βασική Carrera. Δεν υπάρχει λόγος να τους ενημερώσετε ότι είναι φθηνότερο από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε, ωστόσο, να πιστεύετε ευχαρίστως ότι η Carrera T θεωρείται η 911 των purists με την επιλογή των αναβαθμίσεων απόδοσης από τους γνώστες της. Μερικές φορές η αξία είναι σέξι.

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply