2024 Το Volvo EX90 έρχεται στην Αυστραλία, το λίφτινγκ του XC90 δεν έχει επιβεβαιωθεί

0
2024 Το Volvo EX90 έρχεται στην Αυστραλία, το λίφτινγκ του XC90 δεν έχει επιβεβαιωθεί

Η ναυαρχίδα του ηλεκτρικού SUV της Volvo θα πραγματοποιήσει το ταξίδι Down Under στα τέλη του 2024, αλλά δεν είναι σαφές εάν η facelifted έκδοση του βενζινοκίνητου XC90 που θα το συνοδεύει παγκοσμίως θα έρθει μαζί του.

Το ενημερωμένο XC90 δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Όταν κυκλοφορήσει, θα δώσει στη Volvo μια εναλλακτική βενζίνης έναντι του EX90 σε αγορές που δεν είναι ακόμη έτοιμες για αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, καθώς ετοιμάζεται να καταργήσει σταδιακά την εσωτερική καύση παγκοσμίως έως το 2030.

Στην Αυστραλία, ωστόσο, η μάρκα έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει μόνο με EV έως το 2026.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αποκαλύφθηκε το ηλεκτρικό SUV Volvo EX90

«Το EX90 συνοδεύεται από ρετσίνι [of the XC90]αλλά η προτίμησή μου είναι να μην τα πάρω όλα», δήλωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Australia, Stephen Connor.

Ο κ. Connor είπε ότι ενδέχεται να υπάρξει διασταύρωση μεταξύ των τελευταίων δειγμάτων του τρέχοντος XC90 που πωλούνται στην Αυστραλία και του πρώτου του EX90, ανάλογα με το πώς θα αυξηθεί η παραγωγή, ωστόσο.

Μέχρι να έρθει το 2024, το σημερινό XC90 θα είναι οκτώ ετών. Εάν συνεχιστεί μέχρι το τέλος της παραγωγής εσωτερικής καύσης της Volvo το 2030, τα οστά του βενζινοκίνητου και plug-in υβριδικού XC90 θα είναι 14 ετών.

Αυτός είναι μεγάλος χρόνος σε σχέση με το μέσο πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά όχι ασυνήθιστο για τη Volvo. Το XC90 πρώτης γενιάς έζησε επίσης 14 χρόνια, κερδίζοντας μια λατρεία μεταξύ των οικογενειακών αγοραστών στη διαδικασία.

Ο θάνατός του στην Αυστραλία θα έρθει νωρίτερα από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των σχεδίων της μάρκας να πουλήσει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα Down Under μέχρι το 2026.

Αν και οι νεοσύστατες εταιρείες όπως η Tesla, η BYD και τα εταιρικά της ξαδέρφια στο Polestar είναι ήδη μόνο ηλεκτρικά, η Volvo σχεδιάζει να είναι η πρώτη μάρκα που θα μεταβεί πλήρως στην αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια στην Αυστραλία, έχοντας προηγουμένως προσφέρει βενζίνη, ντίζελ και plug-in υβριδικές επιλογές τοπικά.

«Δεν θα περιμένουμε το 2030, δεν θα περιμένουμε να βγει η παγκόσμια στρατηγική. Έκανα μια πρόταση στο Γκέτεμποργκ τις προάλλες και θα είμαστε πλήρως ηλεκτρικοί μέχρι το 2026 στην Αυστραλία», είπε ο κ. Connor.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ: Η Volvo Australia σχεδιάζει να είναι ηλεκτροκίνητη μόνο έως το 2026: Όλες οι λεπτομέρειες

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply