Design Exposé: Ford Mustang | CarExpert

2
Design Exposé: Ford Mustang |  CarExpert

Η Ford λέει ότι η μακροχρόνια Mustang είναι η ψυχή της εταιρείας. Όπως και η 911 της Porsche, αυτό το αυτοκίνητο πόνυ είναι ένα καλό σύμβολο της μάρκας.

Το μοντέλο παραμένει διαρκώς δημοφιλές και αυτό εξηγεί γιατί η Mustang παραμένει το μοναδικό επιβατικό μοντέλο που δεν είναι SUV που εξακολουθεί να βρίσκεται στην αμερικανική γκάμα της Ford.

Ένα εικονίδιο συχνά φέρνει μαζί του ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, τα οποία φέρνουν τη Ford με το ίδιο δίλημμα που αντιμετωπίζει η Porsche με την 911.

Η απομάκρυνση πολύ μακριά από τις ρίζες του μοντέλου κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της μάρκας Mustang, ενώ η μη παροχή αρκετής αλλαγής κινδυνεύει με την αντίληψη ότι το μοντέλο είναι παλιομοδίτικο και δεν έχει επαφή με τις νέες προτιμήσεις.

Με την έβδομη γενιά Mustang, η Ford αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή με μια εξελικτική προσέγγιση, με στόχο να εκσυγχρονίσει το όχημα με την τελευταία τεχνολογία και ένα νέο εξωτερικό που διατηρεί τη συνολική σιλουέτα και το κλασικό προφίλ των προκατόχων της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το 2024 αποκαλύφθηκε η Ford Mustang, εδώ στα τέλη του 2023

Μπροστινό προφίλ

Μια διάκριση που παραμένει εξειδικευμένη, αλλά σημαντική να διατηρηθεί, είναι η διαφορά μεταξύ των «σπορ αυτοκινήτων» και των αμερικανικών «αυτοκίνητων πόνυ».

Με την παραδοσιακή έννοια, το σπορ αυτοκίνητο εξισορροπεί την ισχύ με τον έλεγχο και συνεπάγεται ένα κομψό μπροστινό μέρος που τονίζει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Αντίθετα, τα αυτοκίνητα πόνυ όπως η Mustang και η Camaro, καθώς και τα αυτοκίνητα μυών όπως το κλασικό Dodge Charger, εστιάζουν περισσότερο στην απόλυτη ισχύ και μια επιθετική στάση που υποδηλώνει τη δύναμη που κρύβεται από κάτω.

Αντίστοιχα με αυτή τη διάκριση, η νέα έβδομη γενιά Mustang παρουσιάζει μια πιο μονολιθική, μπλόφα μπροστινή όψη που θυμίζει πιο στενά τα παραδοσιακά σχεδιαστικά ιδανικά του αυτοκινήτου πόνυ από το απερχόμενο μοντέλο.

Το κλειδί σε αυτό είναι το καπό, το οποίο διαθέτει σχεδίαση σχεδόν με κέλυφος. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, η νέα Mustang ενσωματώνει μια ενιαία, ισχυρή οριζόντια γραμμή που λειτουργεί ως μονοφρύδι, που εκτείνεται στους προβολείς και πλαισιώνει όμορφα την μπροστινή μάσκα.

Αυτό δημιουργεί ένα πιο φαρδύ, μπλόφερ μπροστινό άκρο σε σύγκριση με την πιο εστιασμένη εμφάνιση του αυτοκινήτου έκτης γενιάς, ενώ ενσωματώνει επίσης απρόσκοπτα εμπορικά σήματα στυλ Mustang, όπως τα διακριτικά φώτα ημέρας LED τριών ράβδων, τώρα με οριζόντιο προσανατολισμό που ταιριάζει με τη γραμμή του καπό.

Αντί για μια λιτανεία από υπερβολικά σχεδιασμένα κομμάτια πλέγματος, ο κάτω μπροστινός προφυλακτήρας συνεχίζει αυτό το οριζόντιο θέμα με έναν απλό, κομψό σχεδιασμό για τις εισαγωγές αέρα, χωρισμένο σε τρεις διακριτές περιοχές.

Πλαϊνό προφίλ: Ένα Ford Camaro;

Το πλαϊνό προφίλ της νέας Mustang είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της συνολικής εξωτερικής σχεδίασης του αυτοκινήτου, λόγω της ερμηνείας του στα αρχετυπικά σχεδιαστικά στοιχεία της Mustang.

Οι Fastback Mustangs, ειδικά τα κλασικά μοντέλα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, έχουν καθοριστεί από τρία βασικά σχεδιαστικά στοιχεία.

Το πρώτο είναι ένα θερμοκήπιο που είναι απότομα κεκλιμένο στο πίσω μέρος, αλλά ρέει απρόσκοπτα σε μια ξεχωριστή μπότα, η οποία μπορεί επίσης να ενσωματώνει ένα μικρό πίσω τέταρτο φως ή πτερύγιο καρχαρία γραφικό ή σχεδιαστικό στοιχείο.

Στη συνέχεια, ένας τονισμένος αλλά επίπεδος ώμος χρησιμεύει για να διευρύνει οπτικά το αυτοκίνητο και να τονίσει περαιτέρω τη γραμμή της οροφής με κεκλιμένη γωνιά. Τέλος, το πλευρικό προφίλ διαθέτει ένα ευδιάκριτο γραφικό λάκτισμα προς τα πάνω ή ραβδί χόκεϊ, που ρέει από πίσω από την μπροστινή πόρτα μέχρι τα μπροστινά φτερά.

Ενώ η νέα Mustang συνεχίζει να διαθέτει μια απότομη γραμμή οροφής με κλίση, σε μεγάλο βαθμό απαλλάσσεται από τις έντονες γραμμές χαρακτήρων, όπως το γραφικό με ραβδί χόκεϊ που υπάρχει στην κλασική Mustang της δεκαετίας του ’60, καθώς και το απότομο τσάκισμα που ρέει μέσα από το χερούλι της πόρτας και τα πίσω τρία -τέταρτο πάνελ της απερχόμενης Mustang.

Αντίθετα, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις πίσω λαβές, με μια μακρύτερη, φαρδύτερη γραμμή χαρακτήρα που ρέει στην ουρά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρει το πίσω μέρος των τριών τετάρτων της νέας Mustang πιο κοντά στα σχεδιαστικά τροπάρια που υποστηρίζουν ανταγωνιστές όπως το Chevrolet Camaro.

Πίσω προφίλ

Η ουρά της νέας Mustang έχει δει ίσως τη λιγότερη αλλαγή σε σύγκριση με τον προκάτοχό της.

Διατηρώντας τον εμβληματικό σχεδιασμό των τριών ράβδων, η νέα Mustang προσφέρει μια αναθεωρημένη ερμηνεία αυτού του χαρακτηριστικού σε σύγκριση με τους προκατόχους της, με ένα ελαφρώς συμπιεσμένο, αλλά πιο γωνιακό «λυγισμένο» σχήμα σε κάθε κάθετη φωτεινή ράβδο.

Ο ψεύτικος διαχύτης και ο πίσω προφυλακτήρας έχουν επίσης ενημερωθεί με μια πιο επιθετική, πιο σπορ εμφάνιση που πρακτικά μεταφράζεται σε μεγαλύτερη, πιο προεξέχουσα σχεδίαση.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό προσφέρει ίσως την πιο ξεκάθαρη απόδειξη για το πού προσπάθησε η Ford να εκσυγχρονίσει το αυτοκίνητο και να το φέρει σε ευθυγράμμιση με τις σύγχρονες τάσεις σχεδίασης με μεγάλη οθόνη.

Η απερχόμενη Mustang ήταν γνωστή για το μοναδικό, αν όχι ιδιαίτερα πολυτελές, εσωτερικό με διαφοροποιημένα στοιχεία όπως γυρισμένη επένδυση από αλουμίνιο, κλασικούς στρογγυλούς αεραγωγούς που πλαισιώνονται από ταμπλό με διπλό κάλυμμα και διακόπτες εναλλαγής από πλαστικό χρώμιο αεροσκάφους. έλεγχοι κλιματισμού και θέρμανσης.

Η τελευταία Mustang, αντίθετα, διαθέτει ένα πολύ πιο εξελιγμένο τεχνολογικά ταμπλό, αλλά και αυτό που δεν θα ήταν ακατάλληλο σε οποιοδήποτε σπορ SUV ή άλλο επιβατικό αυτοκίνητο.

Η Ford ισχυρίζεται ότι το σχέδιο εμπνεύστηκε από νεότερους ανθρώπους που μεγάλωσαν παίζοντας αγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια.

Κατά συνέπεια, το κεντρικό στοιχείο της νέας Mustang είναι ένας ανεξάρτητος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4 ιντσών και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 13,4 ιντσών (σχεδόν με τις οθόνες iDrive 8 που χρησιμοποιούνται στις τελευταίες BMW) που καλύπτονται από ένα μόνο τζάμι και στρέφονται προς τον οδηγό.

Για να διευκολυνθεί αυτό, ο πιο περίπλοκος σχεδιασμός διπλού καλύμματος και οι αεραγωγοί A/C τύπου bulls-eye έχουν αφαιρεθεί για συμβατικές αντικαταστάσεις, ενώ η επένδυση αλουμινίου έχει επίσης αντικατασταθεί από ένα φθηνότερο πλαστικό ψεύτικο υλικό από ανθρακονήματα.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα τιμόνι με επίπεδο πυθμένα που μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση του χώρου για τα γόνατα για τους οδηγούς, καθώς και ένα ηλεκτρονικό χειρόφρενο που περιλαμβάνει λειτουργία drift.

Σκάψτε αυτά τα κομμάτια σχεδιασμού του Σαββατοκύριακου; Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Dodge Charger Daytona SRT Concept
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Ferrari Purosangue
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Citroen C5 X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Alfa Romeo Tonale

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Έννοια Mini Aceman
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Hyundai Ioniq 6
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Lexus RX
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Range Rover και Range Rover Sport
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Maserati MC20

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – BMW Σειρά 7 και i7
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Hyundai Ioniq 5
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Renault Mégane E-Tech Electric

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Kia Sportage
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Volkswagen Golf R
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Porsche Carrera GT
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – Hyundai i20 N
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Exposé – BMW M4 (G82)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Design Expośe – Mercedes-AMG GLE63 S

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply