Junkyard Gem: 1937 Hudson Terraplane

0
Junkyard Gem: 1937 Hudson Terraplane

Στα 15 χρόνια που είμαι γράφοντας για την ιστορία του αυτοκινήτου όπως φαίνεται μέσα από το φακό του νεκροταφείου αυτοκινήτωντα παλαιότερα οχήματα που έχω καταγράψει ήταν δύο 1941 Plymouth Special Deluxe sedan (ένα από τα οποία κατέληξα να αγοράσω). Α, σίγουρα, το έχω φωτογράφισε ακόμη παλαιότερα πεταμένα μηχανήματα, αλλά το 1941 ήταν τόσο πολύ πίσω όσο είχα αποτολμήσει να αποκτήσω χαρακτηριστικά για σκουπίδια ειδικά για ένα αυτοκίνητο. Από σήμερα, όμως, έχω περάσει άλλα τέσσερα χρόνια στο παρελθόν, με έναν 85χρονο Χάντσον που εμφανίστηκε σε μια αυλή της περιοχής του Ντένβερ πριν από λίγους μήνες.

Φυσικά, εγώ φωτογράφισε αυτό το πολύ τροποποιημένο Terraplane με ένα από πολλές παλιές μου φωτογραφικές μηχανές, αν και επρόκειτο για μια Ansco vintage στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και όχι για ένα από τα προϊόντα της εταιρείας φωτογραφικών μηχανών της Νέας Υόρκης που ταιριάζει περισσότερο στα μέσα της δεκαετίας του 1930. Ισως το δολάριο Ansco του 1910 ή το Σημείωμα Ansco 1927 θα ήταν καλύτερα.

Χάντσο έκανε pickup κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930πολλά από τα οποία πωλήθηκαν με το εμπορικό σήμα Essex, αλλά αυτό το φορτηγό ξεκίνησε ξεκάθαρα ως ένα κανονικό σεντάν Terraplane. Κάποιος χάλασε το πίσω αμάξωμα, στη συνέχεια μπόλιασε το πίσω πλαίσιο του παραθύρου της καμπίνας pickup και λύγισε τη λαμαρίνα οροφής προς τα κάτω για να δημιουργήσει μια όχι και τόσο στεγανή σφράγιση.

Προστίθεται κάποια εργασία ξυλείας όχι και τόσο ακριβείας για να φτιάξετε ένα επίπεδο κρεβάτι.

Φαίνεται ότι κάποιο είδος ξύλινης κατασκευής προστέθηκε στο πίσω μέρος της καμπίνας, αν και πολλές δεκαετίες έκθεσης στα στοιχεία έχουν σαπίσει μεγάλο μέρος του ξύλου στο τίποτα.

Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι κάποιος έκανε τη μετατροπή του φορτηγού κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ίσως αφού το αυτοκίνητο παρουσίασε κάποια ζημιά στο πίσω του αμάξωμα. Τα φορτηγά είχαν καλύτερες μερίδες βενζίνης από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του πολέμουένα μεγάλο κίνητρο για να ξεσπάσουν οι πυρσοί και τα πριόνια.

Αυτά τα αρχαία ελαστικά φαίνονται να είναι vintage της δεκαετίας του 1930-1940 και είναι σκληρά σαν τσιμέντο αφού κάθονται σε κάποιο χωράφι του Κολοράντο για αυτό που υποθέτω ότι ήταν τουλάχιστον τα τελευταία 75 χρόνια.

Ο αρχικός κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων εξακολουθούσαν να υπάρχουν. Αυτό είναι ένα 212 κυβικών ιντσών (3,5 λίτρων) επίπεδη κεφαλή ευθεία-έξι. Ο εξακύλινδρος επίπεδης κεφαλής ήταν ο πιο συνηθισμένος τύπος κινητήρα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1950, και εσείς θα μπορούσε να αγοράσει ακόμα καινούργια αυτοκίνητα με επίπεδη κεφαλή μέχρι και το έτος μοντέλου του 1964 (μερικά φορτηγά Dodge κατασκευασμένα για στρατιωτική χρήση κράτησαν την Chrysler flatheads στις αρχές της δεκαετίας του 1970).

Ο κανονικός κινητήρας Terraplane του ’37 είχε 101 ίππους, αλλά αυτό το αυτοκίνητο πήρε το προαιρετικό Power Dome και τα 107 άλογά του.

Αυτή η κυλινδροκεφαλή φαινόταν τόσο δροσερή που δεν είχα άλλη επιλογή από το να το κάνω αφαιρέστε το, αγοράστε το και κρεμάστε το στον τοίχο του γκαράζ μου. Ας πούμε ότι έμαθα ότι τα 75χρονα 75χρονα κόπρανα τρωκτικών κάνουν μια πολύ αποτελεσματική κόλλα. Μπόρεσα να πείσω τους ταμίες του Pick Your Part ότι αυτό το είδος κυλινδροκεφαλής – που είναι απλώς μια πλάκα σιδήρου με οπές μπουζί και διόδους νερού – είναι τόσο κάλυμμα βαλβίδας όσο και η κεφαλή, έτσι χωρίζουν τη διαφορά στο κάλυμμα της βαλβίδας/ τιμές κυλινδροκεφαλής.

Η Hudson Motor Company παρέμεινε μέχρι το 1954, όταν συγχωνεύτηκε με τη Nash για να δημιουργήσει την American Motors Corporation. Κατασκευάστηκαν οχήματα με σήμα Hudson έως το 1957μετά το οποίο το AMC ξεκίνησε all-in η μάρκα Rambler. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε αυτό αυτοκίνητο φορτηγό ως ο εταιρικός πρόγονος του Eagle Premier, το οποίο παρείχε ένα κομμάτι από το DNA που εξακολουθεί να ζει στο τρέχον Charger και Challenger. Βλέπετε, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί βαθμοί διαχωρισμού ανάμεσα σε ένα Hudson του ’37 και αυτοκίνητα που μπορείτε να αγοράσετε καινούργια αυτή τη στιγμή!

Το όνομα Terraplane απομνημονεύεται καλύτερα σήμερα λόγω του βαθιά επιδραστικού τραγουδιού του Robert Johnson του 1936, “Terraplane Blues”.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply