Junkyard Gem: 1989 Cadillac Allanté

0
Junkyard Gem: 1989 Cadillac Allanté

Αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα στην κορυφή ή κοντά της αμερικανικής πυραμίδας κύρους της αυτοκινητοβιομηχανίας, το τμήμα Cadillac της GM βρέθηκε να χάνει γρήγορα έδαφος έναντι των Ευρωπαίων κατασκευαστών τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, με τους Ιάπωνες ανταγωνιστές να προετοιμάζονται σαφώς για τη δική τους επίθεση στο εγγύς μέλλον. Με τη μέση ηλικία των Cadillac DeVille και Αγοραστές Eldorado ανεβαίνουν ανησυχητικά υψηλότερα ακόμα και όταν οι νεότεροι πλουτοκράτες έβγαζαν νέο Mercedes-Benz SL και BMW Σειρά 6, η Cadillac αποφάσισε αυτό ένα διθέσιο roadster σχεδιασμένο από τον θρυλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina επιθυμών να είναι μόνο το εισιτήριο να ανακτήσει την κυριαρχία στην κορυφή της αλυσίδας τροφίμων πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτό το αυτοκίνητο ήταν η Cadillac Allantéκαι βρήκα αυτό σε ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο πριν από λίγο.

Τα σώματα Allanté κατασκευάστηκαν από τον Pininfarina στο Τορίνο της Ιταλίας τότε πέταξε στο Hamtramck του Μίσιγκαν με ειδικά κατασκευασμένο 747s. Μόλις εκεί, τα σώματα προσαρτήθηκαν σε μια συντομευμένη εκδοχή του το σασί που χρησιμοποιείται από τα Cadillac Eldorado, Oldsmobile Toronado και Buick Riviera.

Όπως θα περίμενες, αυτή η διαδικασία κατασκευής κόστισε αρκετά και το Allanté είχε μια αντίστοιχα εντυπωσιακή τιμή. Αυτό το αυτοκίνητο είχε MSRP 57.183 $, που ανέρχεται σε περίπου 138.020 $ σε δολάρια 2022. Εν τω μεταξύ, το δεύτερος– το πιο ακριβό μοντέλο Cadillac του 1989, το Fleetwood Sixty Specialκόστισε μόλις 34.230 $ (περίπου 86.620 $ τώρα).

Η τιμή του αυτοκόλλητου του Allanté το τοποθετούσε ακριβώς κάτω από το κόστος του η Mercedes-Benz 560SL roadster του 1989, το οποίο θα μπορούσε να ανταλλάσσεται με μια βαλίτσα που περιέχει 642 χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων πασπαλισμένα με λευκή σκόνη (155.030 δολάρια τώρα). Η BMW δεν πρόσφερε διθέσια εκείνη τη χρονιά, αλλά το διαβολικά γρήγορο και κομψό M6 θα μπορούσε να αγοραστεί για 55.950 $ (κατά προτίμηση λεηλατήθηκε από α σύντομα σε πτώχευση S&L σε ένα “νεκρά άλογα για νεκρές αγελάδεςΕν τω μεταξύ, ο φιλικός σας αντιπρόσωπος της Jaguar ήταν στην ευχάριστη θέση να σας πούλησε ένα μετατρέψιμο XJ-S με κινητήρα V12 για ακόμη και 56 γκρανς εκείνη τη χρονιά. Με άλλα λόγια, το Allanté αντιμετώπισε έναν σοβαρό ανταγωνισμό στο showroom.

Το πρόβλημα για την Cadillac – εκτός από την προσθιοκίνητη εξέδρα – ήταν ότι ο εξοπλισμός κίνησης του Allanté ήταν αρκετά παλιός για τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο κινητήρας ήταν η έκδοση 4,5 λίτρων το ωστήριο HT4100 V8, που είχε μπλοκ αλουμινίου και σύγχρονο ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, αλλά έμοιαζε ακόμα σαν αντίκα δίπλα στους κινητήρες DOHC που προσφέρουν η BMW και η Mercedes-Benz. Η έκδοση στο Allanté είχε 200 ίππους, 45 περισσότερους από τον 4,5 που χρησιμοποιήθηκε στα μικρότερα Cadillac εκείνη τη χρονιά, αλλά σχεδόν όλοι είδαν ένα συνηθισμένο Eldorado όταν άνοιξαν το καπό του Allanté.

Ένα αυτόματο τεσσάρων σχέσεων ήταν το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο ταχυτήτων στο Allanté, όπως συνέβη και με τη Mercedes-Benz 560SL.

Η ψηφιακή παύλα στο Allanté ήταν σωστά φουτουριστικό, αν και όχι τόσο άγριο όσο τι πρόσφερε η Subaru στο XT την εποχή εκείνη.

Τα χειριστήρια του ραδιοφώνου, του υπολογιστή ταξιδιού και του συστήματος HVAC ήταν εξαιρετικά περίπλοκα, με μια σειρά από κουμπιά που έμοιαζαν με κάτι έξω από το Διαστημικό Λεωφορείο.

Αυτό το αυτοκίνητο πουλήθηκε καινούργιο στο Ντένβερ και στη συνέχεια μετανάστευσε δυτικά κάποια στιγμή.

Φαίνεται ότι ένας αντιπρόσωπος της Chevrolet στο Central Valley πήρε αυτό το αυτοκίνητο ως ανταλλακτικό, δεν κατάφερε να το πουλήσει ως δρομέας και κατέληξε εδώ. Ίσως ανέπτυξε κάποιο δαπανηρό μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής οδήγησης.

Η Cadillac πούλησε το Allanté από τα μοντέλα 1987 έως 1993, με τη δεκαετία του ’93 να αποκτά τον σύγχρονο κινητήρα Northstar.

Οι παίκτες πόλο, οι αναβάτες ελικοπτέρων, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων συμφώνησαν όλοι: Ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε ήταν στυλ Cadillac.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply