Junkyard Gem: 2000 Honda Passport 4WD

1
Junkyard Gem: 2000 Honda Passport 4WD

Τα κοστούμια της American Honda Motor Company πρέπει να ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1990 σκίζοντας τα μαλλιά τους με απογοήτευση, καθώς οι αντίπαλοί τους κέρδιζαν πολλά χρήματα από τις πωλήσεις ολοένα και πιο κερδοφόρων SUV, ακόμα και όταν οι Αμερικανοί αγοραστές αυτοκινήτων έχασαν το ενδιαφέρον τους για σεντάν και χάτσμπακ . Α, σίγουρα, το CR-V που βασίζεται στο Civic εμφανίστηκε εδώ για το μοντέλο του 1997 και πούλησε αρκετά καλά, αλλά η έλλειψη ενός μεγαλύτερου SUV πονούσε περισσότερο τη Honda κάθε χρόνο που περνούσε. Με τα Acura MDX και Honda Pilot να μην είναι έτοιμα για εκθεσιακούς χώρους μέχρι τα μοντέλα του 2001 και του 2002, αντίστοιχα, έπρεπε να βρεθεί κάποια διακοπή. Η Isuzu ανέβηκε και έκανε συμφωνία με τη Honda: το Rodeo θα έπαιρνε σήματα Honda και γίνει το Διαβατήριο, ενώ το Trooper θα εμφανιζόταν στους εκθεσιακούς χώρους της Acura με τα σήματα SLX (για τα μοντέλα 1994 και 1995, αντίστοιχα). Εδώ είναι ένα από αυτά τα Διαβατήρια, που βρέθηκαν σε μια αυλή self-service στην περιοχή του Ντένβερ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίεργα στον κόσμο των Isuzu/Honda στις αρχές του αιώνα, με το Honda Odyssey να παίρνει τα σήματα Isuzu και να πωλείται ως Oasis. Γρήγορα μετά το 2009 και τα μόνα οχήματα με το σήμα Isuzu που ήταν διαθέσιμα καινούργια εδώ ήταν τα Chevrolet με νέο σήμα: το pickup της σειράς I (Chevy Colorado) και το Ascender (Chevy Trailblazer).

Το όνομα Passport έχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία της αμερικανικής Honda, που ξεκινά από το πρώτο όχημα Honda που πωλήθηκε εδώ (και το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ανθρώπινη ιστορία): το Super Cub. Η American Honda Motor Company δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα Super Cub στις ακτές μας, επειδή η Piper Aircraft πουλούσε ένα μικρό αεροπλάνο που ονομάζεται Super Cub από το 1949 λοιπόν η μοτοσυκλέτα ονομαζόταν Honda 50 εδώ πέρα. Τελικά, αυτό το ποδήλατο πήρε κινητήρα 70 κυβικών και έγινε το Honda C70 Passport, οι πωλήσεις των οποίων συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αυτό σημαίνει ότι τα διαβατήρια που βρίσκονται στην τοπική αντιπροσωπεία της Honda αυτή τη στιγμή πήραν το όνομά τους μια μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα.

Η General Motors έχει και σύνδεση Passport. όταν η GM δημιούργησε το εμπορικό σήμα Geo για να πουλήσει ανανεωμένα Isuzus, Suzuki και Toyota στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιούργησε μια μάρκα που ονομάζεται Passport να πουλήσει το Daewoo LeMans ως Optima στον Καναδά (όλα τα άλλα οχήματα που πωλούνται από αντιπροσώπους Passport ήταν ο Ισούζους).

Έτσι, η ανάγκη της Honda να προσφέρει SUV στις αμερικανικές αντιπροσωπείες της οδήγησε σε συμφωνία με την Isuzu που συνδέεται με τη GM για την πώληση αυτών των φορτηγών με όνομα μοντέλου που φέρει συνδέσμους και με τις δύο εταιρείες. Τόση πολλή ιστορία στα σκουπίδια!

Ακριβώς όπως η Toyota Corollas (κυρίως) είχε ραδιόφωνα Delco, έτσι και το Passport πήρε ραδιόφωνα Honda. Στην πραγματικότητα, αυτό το ραδιόφωνο πιθανότατα κατασκευάστηκε είτε από τη Mitsubishi είτε από τη Fujitsu TEN, αλλά έχει ετικέτα Honda.

Τα διαβατήρια πρώτης γενιάς (1994-1997) μπορούσαν να αγοραστούν είτε με straight-four είτε με V6 κάτω από την κουκούλα, αλλά τα μοντέλα 1998-2002 είχαν όλα αυτό το SOHC V6 3,2 λίτρων, με ισχύ 205 ίππων.

Τα φθηνότερα Passports του 2000 είχαν μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων δύο τροχών και πέντε σχέσεων, αλλά αυτό είναι ένα προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Το εσωτερικό είναι φθαρμένο αλλά όχι εντελώς σκουπίδια.

Το σύμπλεγμα ψηφιακού μετρητή σημαίνει ότι δεν μπορώ να διαβάσω το χιλιομετρητή χωρίς ενεργοποίηση της ECU του φορτηγούαλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι το συνολικό τελικό μίλι ήταν σεβαστό.

Το MDX εμφανίστηκε το έτος μετά την πώληση αυτού του φορτηγού και το Pilot το έτος μετά. Οι πωλήσεις του Passport που κατασκευάστηκε από την Isuzu επικαλύπτουν αυτά τα φορτηγά το 2002, αλλά σταμάτησαν στη συνέχεια.

Αυτό είναι το πρώτο Rainshine Little Tree Βρήκα σε ένα άχρηστο όχημα. Δεν νομίζω ότι αυτό το άρωμα θα πέσει Μαύρος πάγος και Άρωμα νέου αυτοκινήτου από τη θέση τους στην κορυφή της ιεραρχίας του Little Tree, αλλά μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε όλη τη λίμνη Wunder-Baums ή Arbres Magiques.

Αφήστε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας.

Η έκδοση με το σήμα Isuzu δείχνει πώς μόνο ηττημένοι οδηγούν αυτοκίνητα (ειδικά Ford Country SquiresTempos και Pintos), γι’ αυτό η Isuzu πούλησε μόνο φορτηγά (τα τελευταία νέα αυτοκίνητα με σήμα Isuzu που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τα Impulse και Stylus του 1993).

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply