Mercedes-AMG EQE 63 δεν συμβαίνει

1
Mercedes-AMG EQE 63 δεν συμβαίνει

ο Mercedes-AMG EQE 43 4Matic και EQE 53 4Matic+ δεν θα συνοδεύεται από μια ολοκληρωμένη έκδοση EQE 63, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της σειράς μοντέλων.

Μιλώντας με μέσα ενημέρωσης στη διεθνή εκδήλωση κυκλοφορίας του AMG EQE στη Γαλλία, ο επικεφαλής ανάπτυξης Jens Hüser είπε ότι η μάρκα επιδόσεων δεν σχεδιάζει μια πιο καυτή έκδοση 63 του νέου EQE, καθώς αυτό το σήμα θα προορίζεται για οχήματα κατάλληλα για χρήση σε πίστα.

«Θα υπάρχουν ηλεκτρικά οχήματα με 63 σήματα στο μέλλον», είπε, «αλλά δεν θα υπάρξει ένα [for EQE]”.

Ο κ. Hüser εξήγησε ότι τα μοντέλα με σήμα AMG 63 αναμένεται να έχουν δυνατότητα παρακολούθησης και ότι το EQE 53 4Matic+ θα χρησιμεύσει ως η κορυφή της σειράς μοντέλων προς το παρόν, καθώς η εταιρεία πιστεύει ότι δεν είναι κατάλληλο για αυτή τη χρήση.

Η διάκριση μεταξύ των μοντέλων AMG 43/53 και AMG 63 όσον αφορά την οδήγηση σε πίστα είναι παρόμοια στρατηγική με την αντίπαλη BMW, η οποία έχει μοντέλα M Performance πιο κατάλληλα για καθημερινή χρήση, με οχήματα M εξευγενισμένα για την πίστα.

Το AMG EQE 53 αναφέρει μερικά σοβαρά νούμερα απόδοσης, ακόμα κι αν δεν έχει σχεδιαστεί για να σβήσει μια ημέρα του Σαββατοκύριακου.

Εξοπλισμένο με το προαιρετικό πακέτο AMG Dynamic Plus (ανεξάρτητα από το αν αυτό καταλήξει στην τυπική Αυστραλία είναι TBC), το AMG EQE 4Matic+ αναπτύσσει ένα τερατώδες 505 kW και 1000 Nm από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης διπλού κινητήρα του, καλό για α 3,3 δευτερόλεπτα 0-100 παύλα και τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Συγκριτικά, η τρέχουσα Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ αποδίδει 450 kW και 850 Nm από τον bi-turbo V8 των 4,0 λίτρων, καλό για τριψήφιο σπριντ 3,4 δευτερολέπτων και προαιρετική τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Η τελική ταχύτητα με ηλεκτρονικά περιορισμένη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα είναι στάνταρ.

Δεδομένου ότι έχουμε δει μόνο το EQE και το EQS να λαμβάνουν την επεξεργασία AMG μέχρι στιγμής, και τα δύο με μέγιστο αριθμό 53 μοντέλων, δεν είναι σαφές πότε μπορεί να δούμε ένα πλήρως ηλεκτρικό AMG 63.

Η καλύτερη ιδέα μας θα ήταν το concept Vision AMG που παρουσιάστηκε πριν από έναν μήνα, με τη μορφή ενός κουραστικού τετράθυρου κουπέ βασισμένου στην επερχόμενη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων AMG.EA.

Η Mercedes-AMG δεν μοιράστηκε τεχνικές προδιαγραφές όπως εξόδους, χωρητικότητα μπαταρίας ή αυτονομία, αν και αποκάλυψε ότι τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης του πρωτότυπου είχαν αναπτυχθεί από την αρχή.

Πέρα από το concept, το οποίο πιθανότατα κάνει προεπισκόπηση ενός αποκλειστικού μοντέλου που θα χρησιμεύσει ως ο πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος του τρέχοντος κουπέ AMG GT 4-Door, είναι πιθανό να χρειαστεί να περιμένουμε τα επερχόμενα μοντέλα με σήμα Mercedes EQ για να λάβουμε την επεξεργασία AMG για να δούμε ποια πάρε ένα μοντέλο 63.

Είναι μόνο θέμα χρόνου να δούμε μια ηλεκτρική AMG 63, δεδομένου ότι η Mercedes-Benz (και η θυγατρική της στις επιδόσεις) σχεδιάζει να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2030 «όπου οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν».

Από το 2025 η Daimler θα λανσάρει τρεις αποκλειστικά ηλεκτρικές αρχιτεκτονικές. Η κύρια πλατφόρμα θα είναι MB.EAτο οποίο θα υποστηρίξει όλα τα μεσαία έως μεγάλα οχήματα.

Αυτό θα συμπληρωθεί με ΑΜΓ.ΕΑ για αυτοκίνητα επιδόσεων και VAN.EA που θα αποτελέσει τη βάση για τα φορτηγά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με την αποκλειστική πλατφόρμα EV της MEA που υποστηρίζει τα τρέχοντα EQS και EQE.

Η εικασία μας είναι ότι το EQC επόμενης γενιάς είναι ο κύριος υποψήφιος, δεδομένης της επιτυχίας της οικογένειας AMG C63. Διαφορετικά, είναι πιθανό η Mercedes-AMG να κατασκευάσει μια σειρά από δικά της οχήματα με βάση την πλατφόρμα AMG.EA που μπορεί να διαθέτει μια νέα, μοναδική δομή ονομασίας.

CarExpert Πρόσφατα παρακολούθησε τις εκτοξεύσεις τόσο του AMG EQE 53 όσο και του AMG EQS 53, οι οποίες θα δημοσιευτούν τις επόμενες εβδομάδες.

Αναμένουμε επίσης τις εκδόσεις AMG του νέου SUV EQS να κάνουν το ντεμπούτο τους σύντομα και το επερχόμενο SUV EQE θα έχει σχεδόν σίγουρα παρόμοια μεταχείριση.

Εν τω μεταξύ, η πινακίδα AMG 63 πρόκειται να εξηλεκτριστεί με τη μορφή plug-in υβριδικών E Performance, που έχουν ήδη εμφανιστεί στο AMG GT 63 E Performance 4-Door, και όλα εκτός από επιβεβαιωμένα για τα C63 και E63 επόμενης γενιάς.

Μείνετε συντονισμένοι στο CarExpert για όλα τα τελευταία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τα πάντα Mercedes-AMG EQE

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply